Rust in je hoofd en huis

mei 30th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Rust in je hoofd en huis

Een bekend fenomeen van vandaag de dag is stress. Bijna iedereen heeft in zijn leven wel te maken met stress, maar tegenwoordig loopt het bij veel mensen een beetje uit de hand. De stress verschijnselen verergeren doordat mensen geen rust nemen en maar door blijven gaan met werk of wat dan ook. Het resultaat daarvan is overspannenheid en als dat langere tijd aan houdt noemen we het een burn-out. Er komt veel op je af nu. Een baan is niet zo maar een baan. Het moet iets zijn waar je een passie voor hebt en je moet er ook nog een indrukwekkende carrière van maken. Misschien ben je scholier of student en ga je dus naar school. Ook hier ligt de druk hoog, met toetsen en tentamens die gemaakt moeten worden en ook nog eens dagen op school door brengen. Naast een baan en school heb je ook nog een sociaal leven met vrienden en je familie wat onderhouden moet worden. Ten slotte moet je ook nog eens gaan sporten, schoonmaken, koken, wassen en nog veel meer. Logisch dat tijd voor jezelf waarin je gewoon even kunt zitten en even kunt lezen steeds verder naar de achtergrond verdwijnt. Terwijl dit juist van groot belang is in een tijd van stress. Een burn-out kun je voorkomen door bewust tijd voor jezelf te nemen en rust in te plannen.

 

Het kan zijn dat je jouw huis iets moet aanpassen en veranderen zodat je er beter tot rust komt. Begin bijvoorbeeld met een grote schoonmaak en zet er een fijn muziek bij op. Laat natuurlijk materialen terug komen in je woning zoals hout op de muur. Het is ook belangrijk dat er persoonlijkheid in je woning zit zoals een foto van een speciale gebeurtenis als wanddecoratie of een lijst met een mooie spreuk er in.

« Uit in Rotterdam
Tips voor als je hoogsensitief bent »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts