Wat is Oracle en Java nu eigenlijk?

december 18th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Wat is Oracle en Java nu eigenlijk?

De kans is groot dat veel software dat je gebruikt op jouw werk of school van Oracle is. Niet zo vreemd, want dit bedrijf is het grootste softwarebedrijf ter wereld. Software dat eenvoudig, gestandaardiseerd en geautomatiseerd is.

Geschiedenis Oracle

30 jaar geleden is het, van oorsprong Amerikaanse, bedrijf opgestart door Larry Ellison. De producten van Oracle zijn gericht op het managen, delen, gebruiken en beschermen van informatie. Oracle heeft zich tot op de dag van vandaag gericht op drie speerpunten, namelijk:

– Vereenvoudigen van databases
– Standaardiseren zodat het overal toepasbaar is
– Automatiseren

Door zich te blijven focussen op bovenstaande speerpunten is het bedrijf een wereldwijde organisatie geworden.

Oracle en Java

Zoals velen weten is Java een programmeertaal dat in 2009 is overgenomen door Oracle. Momenteel wordt Java wereldwijd op meer dan 850 miljoen computers gebruikt. Vaak zie je ook een update van Java op je computer verschijnen. Velen denken dan…is dit nodig? Het antwoord is “Ja”. Er zijn dusdanig veel websites in toepassingen die niet werken als Java niet correct is geïnstalleerd. Java is overigens een volledig betrouwbaar programma.

Oracle in het nieuws

Heb je wel eens gehoord van Oracle, maar weet je niet meer precies waar dat bericht weg kwam? De kans is groot dat het ging om de rechtszaak tegen Google in 2010. Volgens Oracle had Google de patenten overschreden van Java. Helaas voor Oracle werd Google niet schuldig verklaard door de rechtbank.

Producten van Oracle

De belangrijkste productgroepen van Oracle Corporation zijn:

– Databases, o.a. Oracle 11g, Berkeley DB, InnoDB, Java DB, MySQL, Oracle Rdb, TimesTen.
– Developer Tools
– Oracle Fusion Middleware
– E-Business Suite (ERP/CRM pakket)

« Schoonheidssalon Amsterdam erg breed qua dienstverlening
Een paar effectieve schoonmaaktips »

Categorized Under

Carriere en Werk Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts