Eenvoudige maatregelen om uw veiligheid te verhogen als u in een appartement woont

januari 5th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Eenvoudige maatregelen om uw veiligheid te verhogen als u in een appartement woont

Er zijn specifieke veiligheidsstappen voor mensen die huren of zelf in een appartement wonen in plaats van in een huis. De maatregelen voor appartementen en huizen zijn in wezen dezelfde, maar er zijn enkele stappen die verschillen. Er zijn ook enkele stappen die alleen gelden voor appartementen. Dit artikel bespreekt een aantal van de belangrijkste stappen voor de beveiliging van een appartement .

Het eerste ding dat moet worden vernoemd is het feit dat als je een appartement van iemand of van een verhuurbedrijf huurt, dat uw verhuurder verplicht is om een veilige leefomgeving voor u beschikbaar te stellen. Dit is wettelijk verplicht en als je denkt dat er iets een bedreiging kan vormen voor u of uw familie, moet u uw verhuurder vragen om deze dreiging weg te nemen en uw verhuurder is verplicht om uw verzoek in te willigen.

Er zijn verschillende dingen die een gevaar voor uw veiligheid vormen en dan je moet ervoor zorgen dat je er tegen beschermd bent. Zo moet u ervoor zorgen dat er voldoende verlichting is rond het appartementencomplex. Het is zeer gevaarlijk als het donker is omdat er meer kans bestaat dat je kan worden aangevallen en beroofd. U moet met uw verhuurder praten en vragen om extra lichtbronnen te installeren.

Als er lampen zijn die niet werken dan moet uw verhuurder ze vervangen. Als u uw wasgoed buiten ophangt, moet u ervoor zorgen dat u daar veilig geraakt, zeker als het donker is. Dit geldt ook voor andere faciliteiten zoals een zwembad of een fitnesscentrum. Het is een goed idee om je was te doen overdag. Als dat niet mogelijk is, vraag dan uw buurman om hun was te doen op hetzelfde ogenblik, zodat u samen naar buiten kunt.

Er zijn nog meer stappen die u moet volgen. Bijvoorbeeld, als je je naam hebt afgedrukt op de brievenbus, overweeg om dat te verwijderen. Als dit niet mogelijk is, zorg ervoor dat het etiket uw volledige naam niet weergeeft. U kunt alleen uw achternaam tonen of een achternaam en de eerste letter van uw voornaam gebruiken.

Zo is een inbreker niet gemakkelijk in staat om uw telefoonnummer te achterhalen. Dat kan hij gebruiken om u te bellen om te zien of u thuis bent of niet. Een andere voorzorgsmaatregel is om ervoor te zorgen dat als iemand aanbelt aan de benedeningang, je alleen de deur opent voor die mensen die je kent of verwacht. Laat nooit een vreemde binnen, zelfs als hij of zij zegt dat ze op bezoek gaan bij iemand in het appartementencomplex. Wees zeer voorzichtig met mensen die je niet kent. En dat geldt niet alleen voor bewoners van een appartement, maar ook als je in een huis woont.

Er is ook heel wat apparatuur dat u kan installeren om uw veiligheid te verhogen. Voor alle details, kijk hier: inbraakbeveiliging.

« Belastingadvies voor ZZP’ers
Vermijd deze fouten als u een limo huurt »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts