Tip voor feestband

januari 25th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Tip voor feestband

In dit artikel geven wij tips voor de beste feestbands van Nederland en hoe je deze kunt boeken.

Zoeken, zoeken, zoeken

Als je en feestband zoekt, dan kun je het beste eens een uurtje gaan surfen op het internet. Daar zuk je tot de ontdekking komen dat Nederland vele feestbands rijk is. De ene feestband presenteert zich nog mooier en fantastische dan de andere. Wij geven een aantal tipos waar je op kun toetten:

  • Luister demo’s: opnamen zeggen meer dan duizend woorden. Kijk vooral of er live demo’s te beluisteren zijn, dit geeft het meest realistische beeld van de feestband. Hoe kunnen ze in werkelijkheid spelen?
  • Kijk video’s. Video’s zeggen, nog meer dan audio opnamen, hoe een feestband echt is.  Hoe is hun podium presentatie? hoe interacteren ze met het publiek? Brengen ze een mooie lichtshow mee? hoe zijn ze gekleed? Enz.
  • Bestudeer het repertoire. Wat voor nummers spelen ze? Hoeveel keuze is er in hun repertoire? Hebben ze een vaste setlist of kunnen ze de nummerkeuze afstemmen op het soort feest?
  • Vraag informatie op. Vraag een offerte een andere aanvullende informatie over de coverband. De meeste bands hebben daarvoor een formulier op hun website (voorbeeld). Geef bij je aanvraag duidelijk weer wat voor gelegenheid het betreft, hoeveel gasten je verwacht, wat voor nummers je aanspreekt. Vraag ook naar de mogelijkheid om met een contract te werken.
  • Ga een keer kijken bij een openbaar optreden of een openbare repetitie. Een feestband echt live zien spelen is natuurlijk de ultieme manier om te luisteren en aan te voelen of de band bij je past. Maak ook een praatje met de bandleden om te zien of er een klik is.
  • Zoek naar reviews. Van vele feestbands zijn reviews te vinden van mensen die hun eerder hebben geboekt. Dit zegt veel over hun ervaringen en de manier waarop de band zich heeft opgesteld.
  • Boek niet de eerste de beste. er is veel keuze, dus neem de tijd om een aantal alternatieven te bekijken en luisteren.

Als jullie nog meer tips voor ons hebben, dan horen we dit graag zodat we ze kunnen toevoegen aan onze tips voor de keuze van een feestband.

« Meeste nieuwe restaurants in Amsterdam
FM Parfum Aankopen…Een Schitterend Idee! »

Categorized Under

Entertainment en Muziek Overig

About Marcel

» has written 1685 posts