Distributieriem of Distributieketting

januari 29th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Distributieriem of Distributieketting

distributie kettingHeeft jouw auto een distributie-riem of distributie-ketting?

Een veelgestelde vraag over techniek van de auto is omtrent de distributie. Het distributiegedeelte bij een auto is het belangrijkste onderdeel bij het motorblok. Dit zorgt er voor de timing voor o.a. het verbrandingsgedeelte en de oliepomp. De distributieriem/ketting zorgt dus dat andere onderdelen in het motorblok ook in beweging komen. Dit luistert heel nauw want als er een onderdeel te snel of te langzaam zou draaien dan werkt het motorblok niet goed of helemaal niet.

De meeste auto’s hebben of een distributieriem of een distributieketting. De distributieriem is een getande riem welke is verstevigd met nylon draden. De distributieketting is een stalen ketting welke een beetje lijkt op een fietsketting. Een enkele auto heeft geen van twee en heeft alleen maar tandwielen.

Een distributieriem kent onderhoud. Deze heeft een beperkte levensduur en moet om de 5 jaar of bij een bepaalde kilometerstand vervangen worden. Doe je dit niet dan kan de riem breken. Als deze breekt dan kan er schade ontstaan in het motorblok. De kleppen worden op dat moment niet meer bediend dus er is geen verbranding meer. Op tijd vervangen is dus het voorkomen van problemen.

Wil je meer te weten komen over dit onderwerp kom dan eens kijken op onze website http://particulier-autoverkopen.nl/

Er staan ook veel tips over auto verkopen en andere zaken.

« De diensten van tandarts Zeist
Alles over het WK2014 »

Categorized Under

Overig

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts