Zo onderhoud je je tuinmeubelen

mei 14th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Zo onderhoud je je tuinmeubelen

Onderhoud van plastic, canvas en gietijzeren tuinmeubelen

Van je tuinmeubelen wil je uiteraard zo lang mogelijk genieten. Daarom geven we je in dit artikel een paar tips voor het onderhouden van de je tuinmeubelen. Heb je canvas of plastic tuinmeubelen? Dan adviseren wij je om deze binnen te bewaren in de winter. Is dat niet mogelijk? Bescherm ze dan met daarvoor geschikt afdekzeil.

Staan er in jouw tuin of op jouw balkon of terras gietijzeren of houten tuinmeubelen? Dan kun je deze gerust het hele jaar buiten laten staan. Maar, toch moet je ze goed onderhouden.

Gietijzeren tuinmeubelen maak je het beste regelmatig schoon met een vochtig doekje. Controleer de meubels daarbij op roestplekken.

tuinmeubelen

Onderhouden van houten tuinmeubelen

Hieronder zie je een lijstje van de benodigdheden van het onderhouden van houten tuinmeubels:

  • Schoonmaakhandschoenen
  • Teakolie of beits
  • Schuurborstel of hogedrukspuit
  • Verduurzamingsmiddel
  • Warm water met zeep
  • Verfkwast

Houten tuinmeubels maak je eerst goed schoon. Dit gaat het snelste met een hogedrukspuit, maar wij adviseren de schuurborstel.
Laat je tuinmeubelen daarna helemaal drogen. Kies daarom een zonnige lente- of herfstdag om je tuinmeubelen te reinigen. Breng, als ze droog zijn, olie of beits aan. Heb je teakhouten tuinmeubels? Deze soort is erg sterk en duurzaam. Daarom hebben ze niet voor onderhoud nodig! Wil je toch de kleur van je teakhouten tuinmeubels optimaal behouden? Breng dan om het halfjaar speciale teakolie of beits op waterbasis aan. Heb je een zachter houtmateriaal in je tuin? Dan heb je een verduurzamingsmiddel nodig om houtrot tegen te gaan.

« Warmtepomp kopen voor bij u in huis
Stukadoor in Enschede voor uw muren »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken Overig

About Marcel

» has written 1685 posts