Allergieën en contact lenzen

januari 30th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Allergieën en contact lenzen

Voor diegenen onder jullie die contact lenzen halen en last hebben van allergieën, identificeert dit stuk potentiële problemen en oplossingen, zoals een behulpzaam advies en ideeën over hoe je het lijden kan verlichten en het helpt je contact lenzen te vinden die bruikbaar zijn voor allergische gebruikers.

Zomer kan het meest wrede seizoen zijn, met bijvoorbeeld zware hitte golven, maar voor velen onder ons kan de vernedering van het compleet bezweet zijn niet opwegen tegen de irritatie van pollen en allergenen in de lucht. Als je goedkope lenzen draagt, kunnen allergieën voor problemen zorgen die veel verder gaan dan de normale hoestbuien en irritatie en wat een lekkere zomer kan omtoveren tot een ongastvrije omgeving.

De problemen die contact lens dragers kunnen krijgen komen voort uit de opbouw van allergene afzetting op hun lenzen. Aangezien de lenzen ten alle tijden in contact staan met de ogen, zorgen deze allergenen voor veel irritatie. Deze zullen ook de traan productie over stimuleren, wat vervolgens je lenzen plakkerig kan maken en je een wazige visie kan geven plus nog meer ongemakken. Mochten ze voor te veel ongemak zorgen, kun je de lenzen beter uit doen. Maar vergeet niet ze vervolgens te vervangen, want tijdens het seizoen waar je allergieën erger zijn, kun je beter over stappen naar dagelijkse contactlenzen. De irriterende allergenen hebben hierbij geen tijd om op te bouwen en je kunt elke dag rustig doorkomen.

Sommige contact lenzen worden speciaal gemaakt voor de allergische en gevoelige gebruiker in het achterhoofd. Om hypoallergene contact lenzen te vinden, kijk dan op de product omschrijving (mocht je dit niet kunnen vinden, vraag het dan aan een vertegenwoordiger van Vision Direct op de live chat) of check de website van de fabrikant om meer informatie te vinden.

Het pollen probleem is niet het enige probleem waar de mens aan leidt en door het hele jaar zijn er verschillende uitdagingen voor alle contact lens dragers. De tip is om te herinneren je lenzen schoon te houden, ze vroegtijdig te vervangen en je ogen vochtig te houden. Er zijn een paar geweldige oog druppels verkrijgbaar die dit voor elkaar kunnen krijgen en er zijn ook oogdruppels specifiek ontwikkeld om hooikoorts tegen te gaan. Probeer niet in je ogen te wrijven – ook al jeuken ze. Het voelt eerst misschien goed, maar het zal alleen maar meer ongemak veroorzaken op de lange termijn. Het is het waard te onthouden dat je eerst je contact lenzen uit moet doen, voordat je de oogdruppels gebruikt volgens de bijgeleverde instructies.

« Samsung Galaxy S3 Mini scherm reparatie
iPhone 5 display reparatie »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts