Je baan dat zorgt voor een burn out

september 11th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Je baan dat zorgt voor een burn out

Laatst kreeg ik na mijn doktersbezoek van de dokter te horen: “Mevrouw, u heeft last van een burn out”. “Een burn out?” hoorde ik mezelf denken. “Ik?” Ik wist niet dat ook vrouwen van net in de twintig konden kampen met een burn out. Het ging niet goed met me en had enorme last van stress en zweten, voor op het werk. Echter vertoningen van symptomen van een burn out had ik nooit gedacht.

Mijn arts wilde graag hulp voor me zoeken, maar daarvoor moest ik eerst er achter komen waar de symptomen van mijn burn out vandaan kwamen. Dit was voor mij niet moeilijk, mijn werk waar ik teveel taken op me moest nemen. Te veel voor één persoon in een te korte tijd. Toch wilde ik mezelf niet laten kennen en wilde laten zien dat ik het allemaal kon om misschien een hogere functie te bemachtigen. Het leek me ontzettend leuk om bijvoorbeeld afdelingsleider te worden en bedacht me dat daar hard voor gewerkt diende te worden. Uiteindelijk te hard want nu heb ik last van burn out symptomen.

Mijn burn out symptomen waren:

–          Weinig slapen

–          Prikkelbaar en snel geïrriteerd

–          Het gevoel dat ‘ik geen grip meer had’

–          De dagen zag ik somber in

–          Enorme vermoeidheid

« Is autorijden op 16-jarige leeftijd een goed idee?
Tweedehands auto verkopen? Plaats online een advertentie »

Categorized Under

Carriere en Werk Gezondheid en Voeding

About Marcel

» has written 1685 posts