Is autorijden op 16-jarige leeftijd een goed idee?

september 11th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Is autorijden op 16-jarige leeftijd een goed idee?

Mijn zestien jarige dochter wilde graag op haar zestiende auto leren rijden. Je hoort het steeds vaker natuurlijk en haar klasgenoten begonnen ook allemaal. Echter vroeg ik me af, zijn er dan helemaal geen ouders die hun kinderen te jong vinden om met autorijden te beginnen? Zijn er geen ouders die vinden dat ze op hun achttiende de leeftijd hebben waarop ze verantwoordelijker en doortastender zijn? Mijn dochter was er echter van overtuigd dat het een goed idee is.

Voordelen van rijlessen op jonge leeftijd

Ik weet dat het nemen van autorijlessen op deze jonge leeftijd ook veel voordelen heeft. Ten eerste leren jongeren op jonge leeftijd al te werken aan hun inschattingsvermogen en krijgen ze al jong te maken met het verkeer. Enorm belangrijk want zo weten ze met wat voor gevaren je op de weg te maken kunt krijgen.

Met al mijn tegens wilde ik toch meer informatie. Rijschool Amersfoort overtuigde me er echter van dat het juist een enorm goed idee is om jongeren jong te leren auto rijden. Mijn eerste gedachte was natuurlijk: “Dat zou ik ook zeggen als rijschool”. Toch zijn mijn voors veel groter geworden dan mijn tegens dankzij de autorijlessen bij rijschool Utrecht. Ik ben erachter gekomen dat jongeren zo op hun achttiende al veel meer ervaring in het verkeer hebben en ze verkeerssituaties beter in kunnen schatten. Het gevolg hiervan is dat de kans op een ongeluk veel kleiner wordt. De rijschool in Utrecht heeft me enorm overtuigd.

« Het belang van je talenten ontwikkelen
Je baan dat zorgt voor een burn out »

Categorized Under

Maatschappij Overig

About Marcel

» has written 1685 posts