VoIP: Eenvoudig online zakelijk bellen

februari 11th, 2014Reacties uitgeschakeld voor VoIP: Eenvoudig online zakelijk bellen

Dat u middels Skype via internet een gesprek kunt voeren dat weet u waarschijnlijk al, maar dat u met een ‘gewone’ telefoon kunt bellen via een internetverbinding is misschien nieuw voor u. In dat geval introduceren wij graag het product VoIP. VoIP is de verzamelnaam welke staat voor Voice over IP. Middels VoIP kunt u via uw huidige internetverbinding telefoongesprekken voeren. Dit product wordt ook wel IP-telefonie of digitale telefonie genoemd. Bij het horen van deze laatste benaming gaat er waarschijnlijk wel een lampje branden.

Het verschil tussen VoIP telefonie en “ouderwets” telefoneren vindt u terug in het signaaltransport. Bij VoIP telefonie wordt het gesprek omgezet in datapakketjes (‘enen en nullen’) die verstuurd worden via internet. Deze pakketjes worden door software slim verpakt, zodat er veel minder capaciteit nodig is voor een gesprek. Dit merkt u niet alleen in de snelheid, maar ook zeker in de High Definition (HD) gesprekskwaliteit.

Welke voordelen kan VoIP u bieden? Naast de kostenbesparing (u hoeft immers geen aparte telefoonlijn meer aan te schaffen) en de uitmuntende kwaliteit, biedt VoIP telefonie vele extra mogelijkheden. Zo krijgt u een geheel eigen telefooncentrale toegewezen, waar de gewenste naam/nummer combinaties in geprogrammeerd worden. De centrale is verder helemaal naar wens in te richten, zodat u gebruik maakt van een telefonieoplossing zoals u dat graag ziet. Wenst u bepaalde muziek af te spelen bij de wachtrij of gedurende het doorverbinden? Dit is geen probleem.

Door het inprogrammeren van de juiste gebruikers  is het mogelijk om bepaalde lijnen direct bij daarvoor geselecteerde gebruikers uit te laten komen en ook het inbouwen van een zekere volgorde is mogelijk. Dit is slechts een kleine greep uit de talloze mogelijkheden waarmee u de telefooncentrale naar uw eigen hand kunt laten zetten. Indien u dit combineert met een VoIP telefoon van bijvoorbeeld een merk als Yealink of Gigaset, maakt u optimaal gebruik van dit prachtige product.

Onze specialisten voorzien u graag van alle ins en outs van VoIP telefonie, hiervoor mag u uiteraard altijd contact met ons opnemen!

« Pretparken in Nederland
Een heel mooi dekbedovertrek gezien »

Categorized Under

Computers en Internet Overig

About Marcel

» has written 1685 posts