Eerlijke prijs voor een taxirit

december 9th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Eerlijke prijs voor een taxirit

Iedereen doet het wel is, namelijk een rit met de taxi. Toch ziet u vaak dat er wordt gesjoemeld met de prijzen van een taxirit door de desbetreffende taxichauffeur. Zij maken een prijs die gewoon onwerkelijk is voor een taxirit, waardoor een taxirit soms onbetaalbaar lijkt. Taxi centrale Almere is een taxi centrale dat dit allemaal wel netjes voor u zichtbaar maakt. U betaalt een eerlijke prijs voor een rit, zo is met de taxi in de omgeving in Almere een betaalbaar en eerlijke rit.

Ritprijzen van taxicentrales

De ritprijs van een taxi bestaat uit 3 delen, namelijk: een starttarief, een prijs per gereden kilometer, en een prijs voor de duur van de rit. Voor elk van de 3 onderdelen is een maximumtarief, en na de taxirit krijgt u van de chauffeur een geprinte bon. Daarop staat hoe de ritprijs is opgebouwd en waar u terecht kunt met eventuele klachten.

De maximumtarieven van een rit (personenauto, maximaal 4 personen) zijn per onderdeel;

  • maximum starttarief = €2,83
  • maximum kilometertarief = €2,08
  • maximum tijdtarief (per minuut) = €0,34

Daarnaast mag een taxichauffeur u een wachttarief in rekening brengen zodra de taxichauffeur lang op de klant mag wachten, en daarnaast mag er ook een vaste ritprijs zijn. Deze moet wel duidelijk van te voren afgesproken zijn.

Al met al weet u nu waar u moet opletten bij het betalen van een taxirit.

« Wintercheck
Een prachtige vakantie op Ameland »

Categorized Under

Maatschappij Overig

About Marcel

» has written 1685 posts