Wat doen bij een slechte adem?

februari 22nd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Wat doen bij een slechte adem?

Als je een slechte adem hebt kun je dit maar beter zo snel mogelijk aanpakken. Je zult als je het op hebt gelost geen reacties meer krijgen van mensen in je naaste omgeving over je slechte adem en ook zul je meer zelfvertrouwen hebben als je merkt dat je in het verleden minder zelfvertrouwen had door het hebben van een slechte adem.

Een witte tong geeft vaak aan dat iemand met een slechte adem er snel wat aan kan doen en dat is voorkomen dat zijn of haar tong een wit laagje heeft. Dit witte laagje wordt tongbeslag genoemd en voor bacteriën is dat echt een ideale plaats om te zitten. Tongbeslag is rijk aan vocht en voedsel. Iets wat ideaal is voor bacteriën. Deze bacteriën zorgen vervolgens weer voor een onaangename adem.

Middel slechte adem

Je moet er toch voor zorgen dat de witte aanslag op de tong verdwijnt. Middelen zoals een mondspray of het kauwen op een stukje kauwgom zijn oplossingen die van tijdelijke aard zijn. Als je wilt dat je wordt verlost van een slechte adem kun je maar beter een tongschraper en bepaald mondspoelwater in huis halen. Dit moet je dagelijks gebruiken en je zult snel resultaat merken. Het is daarnaast van belang dat je regelmatig je tanden poetst met goede tandpasta. Ook flossen is belangrijk en je kunt in plaats daarvan ook tandenstokers gebruiken.

Niet alle spoelmiddelen zijn overigens geschikt als je een slechte adem hebt. Spoelmiddelen die chloorhexidine bevatten worden door specialisten en experts als geschikt geacht, maar er zijn nog vele andere mondspoelmiddelen die eigenlijk niet of nauwelijks helpen.

« Veel keuze bij een trap uitzoeken
WAAROM GOUD KOPEN IN BELGIË »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts