Milieuvriendelijk verwerken van auto’s

maart 31st, 2014Reacties uitgeschakeld voor Milieuvriendelijk verwerken van auto’s

Veel bedrijven in Nederland zijn gespecialiseerd in het milieuvriendelijk verwerken van autowrakken. Vaak slopen ze vele honderden afgedankte auto’s op jaarbasis. Er zijn zelfs grote jongens in de branche die duizenden auto’s op jaarbasis verwerken.

Schadeauto’s
Naast de gewone sloopauto’s worden ook schadeauto’s op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Een schadeauto wordt niet voor niets naar een auto demontagebedrijf gebracht. Meestal kan de schadeauto niet meer worden gerepareerd. Wanneer dit wel mogelijk is, zijn de kosten vaak gigantisch hoog en besluit men om de auto gewoon naar de autosloop te brengen en af te zien van reparatie. Wel is het om te weten om je niet af te laten schepen met een bescheiden bedrag als je een schadeauto naar een autodemontage bedrijf brengt. Waarom? Omdat een schadeauto veel meer kan opleveren dan een sloopauto. Ook al is de voorkant van de schade auto volledig in puin na een ongeluk.

Wanneer je besluit de schade van een schadeauto te herstellen moet je weten dat een schade auto minder hoort op te brengen. De waarde van een schade auto zal een stuk minder zijn dan wanneer deze geen schade heeft geleden. Ook al is de schade gerepareerd. De kosten voor het repareren van de schadeauto is vaak niet mis. Er moet veel gebeuren. Eerst moet de boel worden uitgedeukt en daarnaast moet de auto gespoten worden. Dat is vaak al een flinke kostenpost. Uiteraard speelt bij de waarde ook de leeftijd van de auto een grote rol en de kilometerstand van een auto telt ook mee. Tevens het aantal gebruikte auto onderdelen te verkopen speelt mee.

« Auto verkopen aan auto inkoper
Particulier de auto verkopen »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts