Particulier de auto verkopen

maart 31st, 2014Reacties uitgeschakeld voor Particulier de auto verkopen

particulier auto verkopenParticulier je auto verkopen?

Er zijn veel manier om je auto te verkopen. Zo kun je de auto aan een bedrijf verkopen maar ook rechtstreeks aan de particulier. Beide manieren hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

De nadelen bij een particuliere auto verkoop is dat je waarschijnlijk bestookt zult worden met telefoontjes en mailtjes van mensen die het onderste uit de kan willen halen. Houdt er dus rekening mee dat je veel onzin biedingen krijgt en dat mensen je berichtten over het feit dat ze de auto voor de helft van de vraagprijs direct bij je komen ophalen.

In geval van dat je wel een serieuze koper treft en die wel een afspraak met je wilt maken om de auto te bezichtigen, moet je er toch rekening mee houden dat ook deze koper je auto aan een grondige inspectie zal onderwerpen. Er zal gezocht worden naar kleine puntjes om alsnog argumenten te hebben om over de vraagprijs te kunnen onderhandelen. Zorg er dus voor dat je vooraf een uiterste prijs in je hoofd hebt waarvoor je wilt verkopen. Geef wat ruimte om te onderhandelen. Het voordeel is dat je waarschijnlijk een iets hogere prijs terug zult krijgen voor je auto.

De nadelen bij een auto verkoop aan een bedrijf zijn in de meeste gevallen dat je er wat minder voor terug krijgt dan dat je hem zelf aan een particulier verkoopt. De voordelen zijn echter een stuk groter want je hebt geen gedoe en geen gezeur bij een bedrijf. Je kunt hem direct verkopen en wordt ook niet gestalkt met mailtjes en telefoontjes. Daarnaast komt het autobedrijf niet bij je terug als er ineens een defect optreed wat altijd mogelijk is met auto’s en techniek.

We kunnen hier nog veel meer over vertellen en wat nog meer voor- en nadelen zijn, daarom nodigen we je uit om onze website te bekijken. Hier staan ook erg veel handige tips!

http://particulier-autoverkopen.nl/

« Milieuvriendelijk verwerken van auto’s
pelletkachel voor thuis »

Categorized Under

Financien

About Marcel

» has written 1685 posts