Waarom u voor een gietvloer kiest

mei 22nd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Waarom u voor een gietvloer kiest

Een gietvloer werd pas bekend eind jaren 80. Voordat een gietvloer werd geïntroduceerd is er een hele ontwikkeling vooraf gegaan. Jaren is ermee geëxperimenteerd om tot uiteindelijk het resultaat te maken wat wij de dag van vandaag kunnen aanbieden. Nu reeds anno 2014 wordt het gebruik van gietvloeren meer en meer toegepast binnen het Nederlands interieur. Als u voor een gietvoer kiest, bespaart u niet enkel geld maar u krijgt een dubbel comfort in de plaats terug. Een gietvloer kunt u in alle interieurs plaatsen en uw kamer zal een stuk warmer aanvoelen als bij de klassieke vloeren.

Voordelen voor het gebruik van een gietvloer

U hebt geluk als u een gietvloer uitkiest voor uw interieur. Nadelen zijn er niet, maar wel een hoop voordelen waar u en uw gezin profijt van heeft. Het mooiste voordeel is dat de gietvloeren geen naden hebben, dit wil zeggen dat ze heel gemakkelijk schoon te maken zijn. U hoeft enkel een warm sopje te maken en dan met de swiffer erdoorheen. Uw vloer zal op een paar minuten tijd weer blinken. Een bijkomend voordeel is dat een gietvloer over een bestaande vloer kan worden gegoten. Een gietvloer plaatsen is geen probleem en zelfs snel gebeurd. Het gebeurt vaak dat gezinnen een vloerverwarming hebben geplaatst nadat ze hun huis hebben verbouwd. U kunt zelfs op een vloerverwarming een gietvloer plaatsen zonder enig probleem. Het allerbelangrijkste is dat een gietvloer op een oude, ambachtelijke manier wordt geplaatst. U kunt kiezen tussen talloze karakters, van hip tot klassiek. Stel dat u al uw meubels gekocht heeft, dan hoeft u enkel de beste optie van gietvloer te kiezen en u kan al uw meubels behouden.

Welke opties zijn er mogelijk?

Een gietvloer op basis van kunststof of cement zal altijd garant staan voor een bijzondere uitstraling die u nergens anders zult aantreffen. U heeft een grote keuze tussen verschillende ontwerpen, van vlak tot strak of van robuust tot stoer. De afwerking kunt u geheel laten maken naar uw eigen smaak. De kleuren die u graag ziet en die passen binnen uw interieur kunt u zelf uitkiezen. Er is een enorme keuze tussen verschillende kleuren, structuren tot afwerkingen. Elk geheel kan u laten aanpassen door wat u zelf graag ziet. Nu kan u dit in een mum van tijd uw eigen gietvloer laten maken die geheel van uzelf is. Eigenlijk is dit uniek, want u hebt iets wat niemand anders in huis kan halen omdat het uniek is. De wil en de wensen van onze klanten staan hier altijd dag in, dag uit centraal.

Nieuwbouw

U weet dat een nieuwbouw door veel verschillende handen gaan tot het werk helemaal af is. Een nieuwbouw begint altijd met een onderkant en zo wordt er van beneden naar boven systematisch gewerkt. Daarom is het heel normaal dat er gezorgd wordt voor een stevige ondervloer. Een stevige ondervloer is de basis voor een goede huisvloer. Daarom is het noodzakelijk dat u zorgt voor een stevige chape. Als de chape niet goed is, bestaat de kans dat er allemaal scheuren in komen en dan bent u binnen de kortste keren uw vloer aan het uitbreken.

De nieuwe chape heeft altijd een aanzienlijk hoog vochtgehalte. Dit alles moet eerst verminderd worden voordat een gietvloer kan worden geplaatst. Dit proces heeft te maken met scheuren in de vloer die kunnen ontstaan als er teveel vocht in uw ondervloer zit. De gietvloer moet eerst uitharden, maar dit kan onmogelijk plaatsvinden als er teveel vocht in de ondervloer zit. Daarom moet een gietvloer alleen door echte vakmensen worden gelegd.

Het plaatsen van een gietvloer

U moet rekenen dat als een gietvloer wordt gelegd dat u minstens 6 dagen rond bent. Het duurt ongeveer een 3 tot 4 dagen totdat de vloer is gelegd en daarna moet alles nog een dag of twee drogen. Niemand maar ook niemand mag in die tussentijd de vloer betreden. Het spreekt voor zich dat tijdens de werken geen andere werkzaamheden mogen plaatsvinden die de vloer zouden kunnen beschadigen. Een gietvloer is een gladde vloer en als er oneffenheden opkomen is dit uiteraard meteen zichtbaar voor iedereen.

De beste temperatuur voor de kamer

Om het beste resultaat te halen voor uw gietvloer is ervoor zorgen dat de plaatsing conditie optimaal is. De beste temperatuur is tussen de 15 en 25 graden. Als de temperatuur precies tussen beide is, is de luchtvochtigheid lager dan 75%. Als u zich hieraan houdt, zal de vloer sneller drogen en kan u sneller gebruik maken van uw gietvloer. Houdt er wel rekening mee dat er elektriciteit en stromend water in de buurt is om mee te kunnen werken. Na de werken houdt u het beste alle ramen en deuren toe zodat niets uw nieuwe gietvloer kan beschadigen.

Gietvloer is een ideaal middel om te verbouwen

Misschien bent u uw huidige interieur al even beu gezien en denkt u dat het tijd is voor verandering. In dat geval kan u altijd beroep doen op een gietvloer. De minimale laagdikte van een gietvloer varieert tussen de 3 en de 6mm. Stel dat u een houten interieur heeft, dan kunt u zelfs een gietvloer plaatsen. Het zou best kunnen dat er bepaalde handelingen nodig zijn om het hout langer te kunnen houden. U hebt een nieuwe vloer en u hoeft er niet teveel voor te slopen, dit kost u een pak tijd en geld.

Tips om rekening mee te houden

Het zijn er niet veel maar een aantal zaken moet u wel in het achterhoofd houden. Zo dient de hele vloer meubelvrij te zijn. Anders kan er niet vlot gewerkt worden. De deuren moet u uit de posten kunnen halen want dit werkt beter. Zo hoeft u niets te verschuiven. Op deze manier werkt iedereen het beste. Hoe vlugger een gietvloer kan worden gelegd, des te vlugger kunt u de vloer gebruiken.

« Hoe start je een eigen bedrijf?
Hoeveel invloed heeft straling op onze gezondheid? »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts