Wat je moet weten over autosloperijen

juli 2nd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Wat je moet weten over autosloperijen

Veel mensen zijn nog in de veronderstelling dat sloopbedrijven louche bedrijven zijn die vooral geld willen verdienen en weinig rekening houden met de medemens en milieu. Over de rug van andere mensen geld verdienen is iets wat veel mensen niet kunnen waarderen. Logisch, maar dit beeld is gedateerd en ook dit hardnekkige vooroordeel neemt gelukkig steeds meer af. Desondanks hebben veel bedrijven nog altijd te maken met dit negatieve beeld.
Het is echter goed om te weten dat veel sloopbedrijven hard aan de weg timmeren en qua recycling van auto’s (op een milieuverantwoorde) manier loopt Nederland wereldwijd gezien zelf voorop. In Nederland wordt over een jaar zelfs 95% van het totale gewicht van een auto gerecycled. Dat is een ongekend percentage en om dit percentage te bewerkstelligen moeten bedrijven hard werken en moeten ze zich houden aan strenge regels. Een van de beweegredenen van het zojuist genoemde percentage is natuurlijk het milieu. In het verleden vond men het milieu veel minder belangrijk dan nu. Vroeger werden sloopauto’s bij de vleet gedumpt. Doordat een sloopauto Rotterdam nog vol zat met allerlei vloeistoffen, zorgde dit voor milieuverontreiniging.

Naast de milieuverontreiniging waren het vooral ook vooral louche mensen die in deze branche actief waren. Vandaar ook dat het huidige beeld van een autosloperij Rotterdam bij veel mensen nog altijd negatief is. Helaas kunnen bedrijven daar niet veel aan veranderen, behalve dan het laten zien dat ze op een milieuverantwoorde manier te werk gaan. En we kunnen je garanderen dat een groot deel van de sloperijen op dit moment milieuverantwoord te werk gaat.

« Op zoek naar een motorhome
Uw games draaien niet vlot op uw huidige computer? Hier volgen enkele tips! »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts