Uw games draaien niet vlot op uw huidige computer? Hier volgen enkele tips!

juli 2nd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Uw games draaien niet vlot op uw huidige computer? Hier volgen enkele tips!

U speelt vaak games, maar u hebt geen high end gaming computer? Geen probleem, hier volgen enkele tips om games zo goed en vlot mogelijk te laten werken op uw huidige computer, sommige tips zijn gratis, sommige tips vergen een kleine investering.

Stof gaming computer

  • Houd uw computer clean.

Zoals alle applicaties profiteren games van een clean systeem. Vooraleer er zelfs nog maar aan te denken om nieuwe hardware te kopen, is het handig uw computer eens een grondige grote kuis of zelfs een herinstallatie te geven.

  • Houd uw computer stofvrij.

Computers durven nogal eens stof op te nemen, het is van groot belang uw computer stofvrij te houden. Stof heeft een zeer slecht effect op de koeling van uw systeem, wat op zijn beurt weer een negatief effect heeft op de prestaties van uw computer.

  • Update uw drivers.

Dit is een punt dat veel vergeten wordt, maar zelfs de beste videokaart zal problemen geven als die niet volledig up to date is met de nieuwste drivers.

  • Speel uw games op een iets lagere resolutie.

Het is niet zo leuk om te gamen op een iets lagere resolutie of met enkele speciale effecten minder, maar gamen in schokken is nog veel minder leuk.

  • Sluit andere applicaties af tijdens het gamen.

Logischerwijs, hoe minder applicaties en programma’s open staan tijdens het gamen, hoe beter het spel zal draaien.

  • Check uw computer’s ping

Dit is vooral belangrijk bij het online gamen. Als uw internetverbinding niet snel genoeg is -dit kan om meerdere redenen zijn (bijvoorbeeld wanneer u net nog binnen het draadloos bereik valt, …)- kan het zijn dat uw game daar negatief op reageert.

  • Installeer meer RAM-geheugen

Voor nog geen € 35 hebt u tegenwoordig 4GB extra RAM-geheugen. Dit kan een hemelsbreed verschil uitmaken bij het gamen.

  • Installeer een (nieuwere) grafische kaart

Voor minder dan € 35 hebt u tegenwoordig een basis grafische kaart die games al veel vlotter zal laten draaien dan bijvoorbeeld onboard graphics samen met uw -misschien al iets oudere- processor. Merk op dat elke nieuwe generatie grafische kaarten over het algemeen een verdubbeling van snelheid heeft ten opzichte van de vorige.

Dit zijn enkele tips die uw computergames iets vlotter zullen doen draaien. Let wel dat dit geen gouden regels zijn, als u een hardcore gamer bent en u wilt de allerlaatste nieuwe games op hoge resolutie en met alle toeters en bellen spelen, is het aangeraden een investering te doen in een gaming computer die speciaal ontwikkeld is voor het type games dat u het meest speelt.

« Wat je moet weten over autosloperijen
Het maken van een groene smoothie »

Categorized Under

Computers en Internet

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts