Hooggevoelige kinderen

juli 14th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Hooggevoelige kinderen

Het kan voor ouders lastig zijn om om te gaan met een hooggevoelig kind. Ga je als ouders echter op de juiste manier om met de hooggevoeligheid van je kind dan kan dit veel onzekerheid schelen en ervoor zorgen dat je kind ook op latere leeftijd beter om kan gaan met zijn/haar gevoelens.

Is je kind hooggevoelig? Dit zijn de signalen

Veel voorkomende signalen van hooggevoeligheid zijn aanhankelijkheid aan de ouders. Het kind wil constant bij je in de buurt zijn en kan je nog geen 5 minuten missen. Hooggevoelige kinderen durven vaak maar moeilijk voor zichzelf op te komen en raken snel overprikkeld. Een ander kenmerk van hooggevoelige kinderen is dat ze snel heel erg sterk reageren op gemoedstoestanden van andere mensen, ze hebben vaak ook veel moeite met het wennen aan nieuwe omgevingen en situaties.

Hoe denkt een hooggevoelig kind

Hooggevoelige kinderen worden vaak slecht begrepen door hun omgeving. Ze hebben langer tijd nodig om dingen te verwerken en te accepteren en zijn sneller vermoeid doordat indrukken vele intensiever binnenkomen. Ze hechten zich aan vertrouwde locaties en mensen omdat nieuwe situaties heel intensief binnenkomen en het veel energie kost om dat te verwerken.

De tips om om te gaan met een hooggevoelig kind:

Wees begripvol, mensen die zelf niet hooggevoelig zijn hebben vaak geen idee hoe het kind zich voelt en reageren daardoor vaak niet begripvol. Begrijpelijk maar probeer het te voorkomen.

Zorg voor een veilige omgeving. Hooggevoelige kinderen hebben behoefte aan een veilige omgeving om zich terug te kunnen trekken en alle indrukken te verwerken.

Wees eerlijk en duidelijk. Hooggevoelige kinderen herkennen emoties en gevoelens van anderen erg goed en reageren hier sterk op. Als je als ouders niet eerlijk bent zullen je kinderen dit herkennen en hierop negatief reageren.

« Distributie van uw goederen
Spy shop en Spy shop Amsterdam »

Categorized Under

Opleiding en Educatie Relatie en Familie

About Marcel

» has written 1685 posts