Chinese acupunctuur, gewoon in het Hollandse Warnsveld

juli 28th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Chinese acupunctuur, gewoon in het Hollandse Warnsveld

Ben jij op zoek naar een goede acupuncturist in Gelderland? Lees hieronder meer over benaderingen en kies voor acupunctuur Warnsveld.

Energiestroom
Acupunctuur kan volgens de Chinese beoefenaars je innerlijke energiebalans herstellen.  Door naalden op een bepaalde manier op of langs meridianen – kanalen in het lichaam waarlangs energie circuleert – te plaatsen, kan een acupuncturist de energiestroom beïnvloeden. Hierdoor zou een betere doorstroom en verdeling van energie ontstaan, de zogenoemde Qi zoals dat genoemd wordt.

Westerse benadering

Veel Westerse beoefenaars zien de acupunctuurpunten als plaatsen waar zenuwen, spieren en bindweefsel gestimuleerd kunnen worden. Deze stimulatie geeft het vrijkomen van natuurlijke pijnstillers zoals endorfinen een boost en doet de bloedstroom toenemen, wat de voordelen van acupunctuur zou kunnen verklaren. Een echt wetenschappelijk bewijs voor de werking van acupunctuur is er niet, maar de werking wordt door veel mensen geprezen.

Wetenschappelijk bewijs
Miljoenen mensen zeggen baat te hebben bij behandeling met acupunctuur, van pijnreductie tot het volledig wegnemen van de aandoening. Hoe dit komt is echter wetenschappelijk nog grotendeels onverklaard. Sceptici zeggen dat acupunctuur alleen werkt omdat mensen erin geloven, het zogenaamde placebo-effect. Uit veel wetenschappelijke studies waarbij het effect van traditionele acupunctuur vergeleken werd met een nagebootste of neppe acupunctuurbehandeling in eenzelfde behandelingsomgeving, bleek er gering verschil in effect te zitten.

Bij Health & Healing hoeft u niet bang te zijn voor een placebo-effect. Maak vandaag nog een afspraak!

«
Lekdetectie nu ook gewoon bij de loodgieter »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts