Beukenhaag afscheiding

september 3rd, 2014Reacties uitgeschakeld voor Beukenhaag afscheiding

Een beukenhaag als erfafscheiding
Als het om erfscheidingen gaat kun je met een beukenhaag vele kanten op. Van groene of rode beukenhagen tot stalmatten en van houten schuttingen tot betonnen schuttingen. Overigens is niet alles mogelijk als we het hebben over erfafscheidingen. Indoen u op zoek bent naar een schutting kijk dan ook eens op marktplaats. Vaak vindt u hier schuttingen tegen een zeer lage prijs. Wat schuttingen betreft zijn er door gemeenten regels opgesteld, zodat schuttingen niet bepaalde hoogten gaan overschrijden. Wanneer dat wel het geval is heb je kans dat je een boete krijgt. Houdt hier dan ook rekening mee wanneer je een schutting gaat plaatsen. De meest natuurlijk afscheiding is natuurlijk een beukenhaag of een andere haagsoort.

Hoveniers voor het plaatsen van een beukenhaag

De meeste hoveniers hebben voor iedere tuin een pasklaar advies. Bij de meeste hoveniersbedrijven heb je een grote keus in erfafscheidingen. Je kan bij een goed hoveniersbedrijf ook volwassen beukenhagen aanschaffen. Dit wil zeggen dat je een beukenhaag aanschaft met een hoogte van 1 meter of meer. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een beukenhaag wilt als erfafscheiding.

Beukenhaag zelf planten

Als je zelf een beukenhaag planten gaat, zijn dit vaak kleine plantjes en moeten ze nog flink groeien. Het duurt dan wel een tijdje voordat deze beukenhaag de gewenste hoogte heeft bereikt. Er zijn naast de beukenhaag nog vele andere opties. Denk aan de conifeer, vuurdoorn of de laurier. Het plaatsen van een kant en klare haag is natuurlijk wel wat duurder, maar zo heb je direct wel een complete haag en direct ook privacy.

Naast complete beukenhagen kunnen hoveniersbedrijven ook geluidsschermen plaatsen. Deze geluidswerende tuinschermen kun je in je tuin plaatsen, zodat bijvoorbeeld geluidsoverlast van het verkeer wordt gedempt. Dit kun je vervolgens laten aankleden door een hovenier met klimplanten, om zo een mooi groen hek te krijgen. Het mooiste vind ik toch een beukenhaag als afscheiding voor uw tuin.

« Wilt u een ecologisch onderzoek laten uitvoeren?
Hydrotherapie in een bubbelbad »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts