Hevige storm treft Nederland

oktober 28th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Hevige storm treft Nederland

Deze maandagmiddag (28-10-2013) heeft het KNMI ‘code rood’ weer teruggetrokken. Door heel Nederland is veel schade ontstaan door de hevige storm die over ons land raasde.

Zwaarste storm sinds 1990

Het is officieel bekend dat de storm van vandaag de zwaarste storm sinds 1990 was. Op Vlieland en aan de kust is zelfs een windkracht 12 gemeten! Dit valt in dezelfde categorie als die van een orkaan. Vele bomen zijn ontworteld, dikke takken zijn van bomen afgerukt en vele ruiten zijn gesneuveld. De klusbedrijven en glaszetters kunnen de vragen niet meer aan. Niet verwonderlijk want door heel Nederland is veel schade gemeten.

Openbaar vervoer ontregeld

Waar iedereen altijd voor vreest bij slecht weer is de toestand van het openbaar vervoer. Veel mensen zijn afhankelijk van het OV en hadden vandaag pech doordat er veel bomen op het spoor terecht zijn gekomen werd het OV helemaal ontregelend. Vooral in de gebieden Leiden en Amsterdam was het raak.

Zware windstoten

Doordat er hevige windstoten over ons land raasde is er veel schade ontstaan. In de meeste gebieden zijn er windstoten gemeten van 75 t/m 120 km per uur. Echter in het noordelijk kustgebied zijn er windstoten van 130 km/uur gemeten. Tegen dit soort harde windstoten is materiaal wat aan of rondom huizen gevestigd is niet op berekend. Later vandaag zal in het nieuws de totaalschade wel bekend gemaakt worden.

« Wat is een hosted werkplek?
Het zit m in de genen: Nieuw en hot dieet: Het DNA Dieet. »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts