Het zit m in de genen: Nieuw en hot dieet: Het DNA Dieet.

oktober 28th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Het zit m in de genen: Nieuw en hot dieet: Het DNA Dieet.
dna-dieet

dna-dieet

Iedereen heeft een natuurlijk lichaamstype. Wat de studies over calorie inname en gewicht ook zeggen, gevoelsmatig weten we allang dat onze genen, dus het figuur dat we hebben geërfd en hoe ons lichaam op voeding reageert voor het grootste deel bepalen hoe ons lichaam eruit ziet.

Guess what: We hebben gelijk: Eén van de hotste diëten van dit moment, afkomstig uit de Verenigde Staten is het DNA dieet. Wetenschappers ontdekken steeds meer over de link tussen DNA, voeding en lichaamsbeweging. Recente studies tonen aan waarom sommige mensen gevoeliger zijn voor gewichtstoename dan andere en waarom niet iedereen die dezelfde oefeningen doet hetzelfde resultaat boekt in de sportschool. enetisch bepaalde aversie tegen sporten hebben.

De welbekende runner’s high ervaren ze simpelweg niet en de minder leuke effecten van sport zoals kortademigheid en pijnlijke ledematen voelen ze accuut.

Waar wetenschappers sinds kort ook achter zijn: één op de vijf mensen heeft niet de juiste genen om lange afstanden te lopen. Hun spieren zijn niet in staat om de juiste hoeveelheid zuurstof op te nemen ook al doen ze even hard hun best als hun loopmaatjes.

“We ontdekken steeds meer over hoe mensen het beste uit hun workout kunnen halen, als we het toespitsen op hun genen”, zegt trainer Matt Roberts. “Iemands lichaamsvorm wordt voor tachtig procent bepaald door zijn DNA. Lange slanke vrouwen met een smal bekken lopen over het algemeen beter en raken sneller in vorm door deze vorm van cardio. Korte vrouwen met brede bekkens zijn beter zogeheten rapid-movement sporten zoals aerobics, hockey en tennis. Zij zullen zelden afvallen door te rennen.”

Welk DNA type ben jij ?

Gen type 1: Mensen die last hebben van overgewicht of moeite hebben om op gewicht te blijven. Ondanks dat ze sporten zien ze weinig resultaat. Een hogh carb, low fat dieet is voor deze mensen het meest geschikt.

Gen type 2: Dit type verliest eerder gewicht door dëten dan beweging. Omdat dit type vrij snel aankomt van koolhydraten is een Low Carb dieet aan te raden. Zij kunnen het beste Herbalife bestellen. Zorg er daarbij wel voor dat je veel eiwitten binnen krijgt.

Gen type 3: Dit type heeft niet snel een vol gevoel, vaak zin in wat zoets en krijgt veel gesatureerde vetten binnen uit dierlijke bronnen. Ga liever voor een dieet waarbij je meer koolhydraten binnenkrijgt en minder vetten.Deze mensen zitten dicht bij hun ideale gewicht. Ze zien snel resultaat na training. Hun ideale dieet is een goede balans tussen koolhydraten, proteïnen en vetten.

« Hevige storm treft Nederland
Op zoek naar een nieuwe dakkapel? »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts