Wat is een hosted werkplek?

oktober 28th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Wat is een hosted werkplek?

Als je een hosted werkplek hebt dan heb je in principe een werkplek in de Cloud. Hiermee is het makkelijker om thuis te werken. Uw desktop waar op je werkt (jouw online werkplek) zal gehost worden vanaf een server die bijvoorbeeld in een datacenter staat. Je kan jouw werkplek bereiken door een verbinding te maken een soort van remote desktop over een beveiligde verbinding.  De server zelf zal door het hosting bedrijf beveiligd worden en wordt vervolgens opgehangen in een datacenter.

Dit is een goede manier om te voorkomen dat je jouw gegevens niet kwijt raakt. Alles staat online op een server opgeslagen dus als er iets met jouw laptop is dan kan jij via een andere laptop/computer bij jouw Hosted werkplek komen. Jouw werkplek zal 24/7 beschikbaar zijn.

Wat zijn de voordelen van een hosted wekplek?

Met een hosted werkplek heb je overal toegang tot jouw werkomgeving. Het maakt niet uit waar je bent, zolang je maar een laptop met een internet connectie hebt. Als bedrijf kan je zelf bepalen welke programma’s je wilt installeren. Zo kan je bijvoorbeeld jouw bedrijfssoftware op de online werkplek installeren. Het werkt dus eigenlijk hetzelfde als jouw huidige laptop/computer. Het enige verschil nu is dat jouw programma’s, bureaublad en bestanden online opgeslagen zijn.

Bedrijven sparen hier geld mee uit doordat medewerkers die ver van het bedrijf wonen thuis kunnen werken. Het gevolg daarvan is dat jouw bedrijf geen reisvergoeding meer hoeft te betalen voor die medewerker. Jouw bedrijf heeft zelf geen systeembeheerders nodig omdat de systemen van de virtuele werkomgeving onderhouden worden door het hosting bedrijf. Jouw werknemers kunnen dus zonder zorgen werken op hun virtuele werkomgeving.

Bij een online werkplek kan je een tin client krijgen. Dat is een kleine en geluidloze mini computer die je kan gebruiken om op jouw online werkplek in te loggen.

« Geen bemoeienis van VN over Zwarte Piet
Hevige storm treft Nederland »

Categorized Under

Computers en Internet

About Marcel

» has written 1685 posts