Foto op linnen

oktober 10th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Foto op linnen

Wat is nu eigenlijk foto op linnen?
Geloof het of niet, we krijgen we deze vraag de hele tijd. Het antwoord is simpel. Foto op linnen is precies zoals je het zegt – we nemen digitale foto’s en printen ze direct op linnen.
Dit canvas bestaat uit hetzelfde linnen dat schilders gebruiken voor hun schilderijen op doek.
Linnen fotoafdrukken verschilt van andere methoden zoals foto montage en kleurstofsublimatie.
Foto op linnen houdt in dat de afbeelding op papier eerst afgedrukt wordt. Daarna wordt de afbeelding met een daarvoor bestemde techniek overgebracht op het linnen. Hierdoor geeft het een meer levendig resultaat, dan wanneer je de foto op fotopapier af zou drukken. Daarna wordt de foto voorzien van een laag die het geheel beschermt tegen uitdrogen, scheuren en verkleuren.
De glans die een normale foto afgeeft, zal je op de foto op linnen niet zo gauw tegenkomen. Door de linnen geweven stof weerkaatst de foto niet wanneer je deze aan de muur hebt hangen en zal je geen last ondervinden van zogenaamde schittering. Onze foto op linnen bestaat uit linnen van een duurzame kwaliteit. Het linnen verkleurt niet door daglicht of kunstmatig licht en daardoor blijft de foto op linnen van uitstekende kwaliteit ook na een aantal jaar. Hier zijn vele klanten al door de jaren heen over te spreken.

Foto op hout

Naast de foto op linnen produceren wij ook foto’s die gemaakt zijn op hout.
Één van de koelste eigenschappen van hout afdrukken ten opzichte van foto op linnen, is hoe de natuurlijke lijnen van de houtnerven door de lichtere kleuren van een afbeelding van de foto. De primaire reden hiervoor is dat geen witte inkt wordt gebruikt in het afdrukproces, zodat elk witte kleur wordt vervangen door de natuurlijke kleur van het hout.
Triplex is zo’n houtsoort dat geschikt is om een foto op af te drukken. Net als een vingerafdruk hebben geen twee bladen van triplex dezelfde handtekening, zodat elke afdruk – ongeacht of het hetzelfde beeld wordt gebruikt–een uniek kunstwerk wordt.
Deze trend heeft zich uitgebreid en nu al wordt deze techniek veelal verkozen boven de bekende canvasfoto. Een bijkomend voordeel van hout is ook dat je de foto op twee manieren af kunt drukken.
De natuurlijke kleur van triplex zorgt ook voor een grootframe, en als resultaat bieden wij onze foto die op hout wordt afgedrukt op twee manieren aan. Te weten: edge-to-edge met geen marge of gecentreerd met een marge.

Het is ook mogelijk om via onze site een al reeds bestaande foto uit te kiezen en met deze foto een foto op linnen of op hout te laten afdrukken zodat u een kunstwerk thuis kunt hebben hangen. Binnen onze collectie hebben wij de werken van een aantal kunstenaars opgenomen. Daarnaast beschikken we binnen onze eigen galerij ook over natuurfoto’s en abstracte vormen.
U kunt onze foto’s op linnen in verschillende maten bestellen. Voor een grotere ruimte is het makkelijk een grotere afmeting uit te kiezen. Zo kunt u geheel naar uw eigen wens en smaak de foto op linnen of op hout te bestellen.

« Gratis sloopauto ophaalservice
Het uitvoeren van goocheltrucs »

Categorized Under

Carriere en Werk Overig

About Marcel

» has written 1685 posts