Fagus sylvatica

oktober 20th, 2014Reacties uitgeschakeld voor Fagus sylvatica

De Fagus sylvatica is een beukhaag die in winter z’n blad behoudt. In de herfst verkleurt het blad van de Fagus sylvatica naar tabaksbruin. Begin april vallen de bladeren pas van de haagbeuk af. De nieuwe bruine en spitste knoppen zijn op dat moment al zichtbaar. De nieuwe bladeren komen dan ook al bijna weer uit. De  Fagus sylvatica is in een hele korte periode weer voorzien van mooie groene bladeren. Met de  Fagus sylvatica bent u het hele jaar door voorzien van privacy, want de haag is in de zomer en winter dicht. Als u geïnteresseerd bent in deze beukhaag kunt u even kijken op de website www.beukenhaagwinkel.nl

Fagus sylvatica onderhoud

De Fagus sylvatica houdt van kalk in de grond. Verder is het erg belangrijk dat de grond nooit helemaal uitdroogt. Bij voorkeur is de standplaats zonnig, maar wel zonder directe bestraling van de bast. U kunt de stam inpakken met rieten matten als er plotseling iets verandert door bijvoorbeeld forse snoei of verandering in de omgeving. De Fagus sylvatica wordt minimaal eén keer per jaar geknipt in juni, en eventueel aan het einde van de zomer nog een keer. Als de haag te hoog geworden is, kunt u in maart een forse snoeibeurt aan de haag geven. In de winter kunnen bomen gecorrigeerd worden. Het is belangrijk dat de oppervlakkige wortels goed voedsel tot zich kunnen nemen, dus zorg elk voorjaar voor bemesting . Ten slotte moet u de grond goed beschermen tegen intensieve betreding en uitdrogen.

Het snoeien van de Fagus sylvatica

Door felle zonneschijn kan het jonge blad van de Fagus sylvatica dat verborgen heeft gezeten onder andere bladen verbrandingsverschijnselen gaan vertonen. Hier is niets tegen te doen. De nieuwe bladeren van de Fagus sylvatica groeien in de loop van de zomer weer aan en het probleem wordt vanzelf opgelost.

« Zwemspa
Duurzaam eiken- en douglashout steeds meer in trek »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts