Tips voor een actieve vakantie

april 12th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Tips voor een actieve vakantie

Je hebt vakantiegangers die het liefst de hele dag aan het zwembad liggen en het liefst nog elk uur van een nieuw drankje worden voorzien zonder daar voor een spier te bewegen. Aan de andere kant heb je ook vakantiegangers die lekker actief bezig willen zijn op vakantie. In de winter is de keuze voor een sportieve vakantie voor de hand liggend, namelijk een wintersport vakantie. Maar ook in de zomer kun je lekker actief bezig zijn. Eigenlijk kun je op bijna elke bestemming wel actief bezig zijn, maar in samenwerking met vakantievergelijker hebben we de volgende bestemmingen eruit gepikt.

Duitsland is bij uitstek het land voor een actieve vakantie. Het hele jaar door kun je er terecht. In de winter natuurlijk voor de talloze skigebieden die het land rijk is en in de zomer kun je genieten van de prachtige natuur. Je kunt er bijvoorbeeld prachtige fiets- en wandeltochten maken. Daarbij is het over het algemeen niet té heet om te bewegen, ideaal dus.

Het Scandinavische Zweden is uniek. Je kunt er activiteiten ondernemen die je in veel andere Europese landen niet zult vinden. Bovendien is Zweedse natuur adembenemend mooi. IJsvissen, quad rijden en bijlwerpen zijn activiteiten die tot de mogelijkheden behoren en na een dag actief bezig geweest te zijn kun je lekker bijkomen in de sauna.

Spanje en dan met name de Costa Brava is ook een prima bestemming voor een vakantie met een actief karakter. Misschien dat het voor fietstochten wat te warm is in juli en augustus, maar gelukkig is de zee niet ver. Allerlei soorten watersport zoals zeilen, waterskiën en duiken zijn mogelijk. Na een middag op het water gezeten te hebben kun je genieten van de zonsondergang op één van de vele mooie stranden.

Ook voor actieve vakantiegangers is er dus genoeg keus, misschien wel te veel. Met een vakantie-vergelijker wordt de keuze in ieder geval iets makkelijker voor je gemaakt.

« Porsche onderhouden door de Porsche dealer
Hulpdiensten en hun signalen »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts