Hulpdiensten en hun signalen

april 12th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Hulpdiensten en hun signalen

Persoonsauto’s moeten zo snel mogelijk plaats kunnen maken op de weg wanneer er een ambulance of brandweer aan komt rijden met luide sirenes en felle lichten. Niet in alle situaties is het nodig om met sirene geluiden te rijden. In de nacht wordt dit wel gedaan omdat bestuurders dan vaak minder alert zijn dan in de middaguren. Bestuurders van een ambulance of brandweerwagen mogen ook niet zelf bepalen wanneer de sirenes aangaan, wat vele mensen denken. De prioriteit van de melding wordt door de alarmcentrale bepaald, pas daarna kunnen de sirenes en geluidssignalen aan.

Wanneer er sprake is van een ernstige melding, is het alsnog van belang dat de chauffeur verantwoordelijk blijft voor het eigen personeel en de bestuurders op straat. De normale bestuurders moeten zichzelf niet in gevaar brengen door opzij te gaan voor een hulpdienst voertuig. Een ambulance of brandweerwagen rijdt vaak vrij snel waardoor ze nog alerter moet zijn op de mensen om zich heen. Ook moeten ze ervoor zorgen dat omringende inwoners zo min mogelijk last hebben van de hulpverlening, alleen is dit wel lastig te bereiken.

Om de veiligheid op straat beter te maken, is het aanschaffen van een achteruitrijcamera de perfecte oplossing. De moeilijke hoeken worden door de camera’s beter te zien. Vooral in nacht zien de camera’s meer dan het blote oog. Ook maken de camera’s het makkelijker om te manoeuvreren bij grote menigtes zoals in de spits of bij een evenement. De reactiesnelheid moet hoog zijn terwijl de ruimte schaars is.

Van Zwitserland beschikt over een team met erkende en gediplomeerde field engineers en monteurs die de camera’s op vrijwel iedere locatie binnen de Benelux kan inbouwen. Als er toch een ongeluk gebeurt waar een ambulance of brandweerwagen bij betrokken is, staat er gelukkig gelijk al een hulpdienst klaar die ter hulp kan staan.

« Tips voor een actieve vakantie
Bescherming van uw zwembad »

Categorized Under

Maatschappij Overig

About Marcel

» has written 1685 posts