Ontwikkelingslanden koplopers in groene financiering | Hollandsche Wind

augustus 16th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Ontwikkelingslanden koplopers in groene financiering | Hollandsche Wind

 

De VN-Milieuorganisatie UNEP publiceerde onlangs een rapport waaruit blijkt dat ontwikkelingslanden als Kenia en Bangladesh voorop lopen in zogeheten groene financiering. Het gaat daarbij om financieringen die duurzame ontwikkelingsdoelen steunen en tegelijk een bijdrage leveren aan de gestelde verplichtingen met betrekking tot klimaatbescherming. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van zonne- en windenergie in Kenia. Bedrijven met zonnepanelen laten deze gewonnen energie tegen betaling door particulieren gebruiken. Doordat zij op deze manier hun kredietwaardigheid vergroten, kunnen ze in aanmerking komen voor aanvullende financieringen. Directeur Erik Solheim van de UNEP adviseert financiële instellingen om duurzaamheid mee te laten wegen in hun besluitvorming.

Leidende rol

Het Green Finance and Non-G20 Developing Countries Rapport van UNEP toont de ontwikkelingen op het gebied van duurzame financiering in dertien landen in het Midden-Oosten, Afrika, Midden Amerika en Azie. Deze landen hebben zich laten inspireren door de vooruitgang van de technologie, die de financiële dienstverlening efficiënter moet maken. Vanwege hun innovatieve financieringsmodellen, vervullen zij een leidende rol op het gebied van groene financiering. “Maar het is belangrijk dat zij hun kennis delen en dat er regionale coördinatie gaat plaatsvinden”, aldus Nuru Mugambi, directeur bij de Keniaanse Bankers Association. De Nederlandse overheid probeert steeds meer over te gaan op duurzame energie. Het investeren in windenergie en het aanleggen van windparken is hier een voorbeeld van.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Hollandsche Wind

 

 

« Straks winterbanden in Hengelo nodig?
Schilderbedrijf Oldenzaal werkt met precisie »

Categorized Under

Financien

About Marcel

» has written 1685 posts