Wat te doen bij bevroren leidingen? | Loodgieter Centrale Den Haag

oktober 31st, 2016Reacties uitgeschakeld voor Wat te doen bij bevroren leidingen? | Loodgieter Centrale Den Haag

Pas op voor bevroren leidingen

Bevroren leidingen kunnen behoorlijke schade veroorzaken. Doordat ijs een groter volume heeft dan water kunnen de leidingen gaan scheuren met alle gevolgen van dien. Het is een misverstand om te denken dat dit bij nieuwe huizen niet kan gebeuren en dat alleen oude leidingen kwetsbaar zijn. Daarom is het goed om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen, wanneer zich een vorstperiode aandient en de leidingen door afwezigheid van de bewoners een tijdje niet gebruikt zullen worden. Dit is al van belang wanneer je een paar dagen weg gaat en kan een heleboel ellende bij thuiskomst voorkomen.

Hoe voorkom je bevroren leidingen?

Om te beginnen moet je de hoofdkraan afsluiten en de installatie aftappen. Dit doe je door alle kranen open te zetten net zo lang tot er geen water meer uitkomt. De leidingen zijn dan nagenoeg leeg. Vergeet ook de afvoerslang van de wasmachine en de vaatwasser niet. Houdt de thermostaat op minimaal 15 °C en controleer of de kraantjes van de verwarmingen open staan. Het is belangrijk dat het gas niet afgesloten is. Mochten de leidingen toch bevroren zijn geraakt, let er dan goed op dat er geen lekkages zijn ontstaan en schakel eventueel een expert in.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Loodgieter Centrale Den Haag 

 

« Professionele vliegenbestrijding op maat
Kunstgras Deventer »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts