Rioolproblemen, hoe te voorkomen? | Loodgieter Centrale Wassenaar

november 7th, 2016Reacties uitgeschakeld voor Rioolproblemen, hoe te voorkomen? | Loodgieter Centrale Wassenaar

Oorzaken van rioolproblemen

Eén van de vervelendste problemen in huis zijn rioolproblemen. Vooral stank zorgt voor veel overlast en met een verstopte wc wil je uiteraard ook niet te maken krijgen. In de meeste gevallen worden de problemen veroorzaakt door blokkades in de afvoer. Wanneer resten vast gaan zitten, loopt het water niet meer weg en beginnen de problemen. Stank en verstopping zijn het gevolg. Het riool ontstoppen is  dan het eerste dat je moet doen. Dit kan met eenvoudige middelen als een trekveer of een plopper, maar ook soda en azijn doen vaak wonderen. Chemische ontstoppers werken meestal goed, maar kunnen buizen beschadigen.

Lekkage in het riool

Is er sprake van een lekkage in het riool, dan heb je een groter probleem. De schade die wordt veroorzaakt door het lekkende vocht kan niet alleen hoge kosten met zich meebrengen.  De stank en het ongedierte die een rioollekkage met zich meebrengt, kunnen zeer ernstig zijn. Voor deze problemen kun je dan ook het beste een professional inschakelen. Een erkende loodgieter kan een lek in het riool snel detecteren en het probleem verhelpen. Zo blijft de schade beperkt en weet je zeker dat het lek vakkundig herstelt wordt.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Loodgieter Centrale Wassenaar 

« Kunstgras Deventer
Paniekaanvallen: een van de meest voorkomende problemen »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts