Orthodontie of een operatie

mei 2nd, 2017Reacties uitgeschakeld voor Orthodontie of een operatie

Een goed werkend gebit is heel belangrijk. Een minder goed werkend gebit kan namelijk voor veel pijn zorgen bij mensen. Zeker bij kinderen is een goed werkend gebit belangrijk, omdat kinderen nog groeien en een gebit waar dingen aan mankeren groeit ook verkeerd. Het is daarom belangrijk om een kind een zo goed mogelijk werkend gebit te geven.

Het gebeurt daarom ook steeds vaker dat mensen voor hun kinderen naar de orthodontist gaan. Want door orthodontie kind nemen niet alleen klachten van kinderen af, maar het is ook de makkelijkste manier om een gebit te veranderen. Een kind groeit nog, waardoor een gebit makkelijker wordt gecorrigeerd. Orthodontie volwassene is dan ook veel moeilijker en de behandelingen duren dan ook veel langer, ook is het resultaat meestal minder dan wanneer je de behandeling in kinderjaren had gedaan.

Als orthodontische technieken niet werken moet je mogelijk geopereerd worden. In de operatie wordt jouw gebit weer op en top in orde gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld met een kaakoperatie of met een kin correctie. Met beide behandelingen kan iemand goed geholpen worden. Zeker een kaakcorrectie van goed in de smaak. Een kaakcorrectie wordt meestal alleen gedaan bij mensen die heel veel last hebben van hun kaak. Soms hebben zij last van hun kaak gekregen omdat ze een kaakontsteking hadden, maar soms staat een kaak niet goed en hebben ze last omdat hun kaak wringt, waardoor elke beweging pijn gaat doen.

Een kaakcorrectie zorgt er dan voor dat de kaak van deze mensen wordt recht gezet zodat ze geen last meer hebben van een pijnlijke kaak. De behandeling van het rechtzetten van een kaak duurt meestal tussen de anderhalf en de twee jaar. Zo gebeurd het dat veel mensen worden geholpen aan diverse klachten en zo weer veel beter door het leven kunnen gaan met hun gebit.

« Tweedehands Seat Ibiza
Lampenwinkel in Breda slaat nieuwe weg in »

Categorized Under

Maatschappij Overig

About Marcel

» has written 1685 posts