Bloedsuiker- en bloeddrukmeter zijn handige tools voor oudere mensen

mei 15th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Bloedsuiker- en bloeddrukmeter zijn handige tools voor oudere mensen

Als mensen ouder worden hebben ze meer kans op bepaalde ziektes of aandoeningen. Zo hebben oudere mensen ook meer kans op hart- en vaatziekten dan jonge mensen. De meeste mensen vinden het niet zo leuk om ziek door het leven te gaan. Het tijdig monitoren van hartziekten kan de schade beperken. Een manier om hart- en vaatziekten aan te zien komen is door het meten van de bloeddruk.

Vroeger moest je voor het meten van je bloeddruk naar de dokter. Tegenwoordig kan je de bloeddruk thuis meten en kan je de resultaten aan de dokter geven. De dokter kan dan vaak aan de resultaten zien of er iets vreemds aan de hand is en kan daar dan tijdig op inspelen. Voor deze gelegenheid is het verstandig om een bloeddruk meter in huis te hebben.

Ook bloedsuikermeters worden steeds vaker door ouderen gebruikt. Als je diabetes hebt hangt je leven ervan af of je insulinegehalte hoog genoeg is en of je genoeg suiker in je lichaam hebt. Als je dit niet kan meten kan dat nooit lang goed gaan. Dat is ook de reden waarom mensen met diabetes een bloedsuikermeter kopen. Een van de vormen van diabetes krijg je wanneer je ouder wordt en wordt ook wel ouderdomssuiker genoemd. Aan ouderdomssuiker kun je niets doen. Het enige wat je tegen deze vorm van suiker kunt doen is door met de symptomen leren om te gaan. Voor deze gelegenheid hebben steeds meer oudere mensen een bloedsuikermeter nodig. Jongere mensen met suiker kunnen daar vaak wel wat aan doen. Als je jong bent kun je suiker krijgen als je te dik bent. Als je te dik bent wordt het systeem verstoord en kan je lichaam geen insuline meer aanmaken. Deze vorm van diabetes gaat soms weg als mensen afvallen. Ook deze mensen hebben een bloedsuikermeter nodig.

« Rijschool in Utrecht
Meer buiten met ingraaftrampolines »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts