Investeer in een mooier rieten dak

juni 26th, 2017Reacties uitgeschakeld voor Investeer in een mooier rieten dak

Mensen die wat geld over hebben, kunnen dat bijvoorbeeld in hun huis investeren. Er kan in verschillende onderdelen van een huis worden geïnvesteerd. Eén van de dingen waar je in een huis in kan investeren is in het dak van het huis. Er zijn verschillende alternatieven voor het meest gebruikte pannendak, waarvan de meeste milieuvriendelijker zijn. Een goed alternatief voor het pannendak is een rieten kap.

Een rieten dak is een mooie investering, omdat een rieten dak beter isoleert dan een pannendak. In de winter blijft het met een rieten dak daarom langer warm in huis dan met een pannendak en in de zomer blijft het met een rieten dak koeler in huis dan met een pannendak. In de winter kan er daarom worden bespaard op stookkosten en in de zomer hoeft er daarom minder te worden geïnvesteerd in het koel houden van het huis. Daarnaast is een rieten dak beter omdat de meeste rietsoorten biologisch afbreekbaar zijn, waardoor een rieten dak milieuvriendelijker is. Verder is een rieten dak goed omdat een rieten dak voor sfeer zorgt, want als de zon schijnt kleurt een rieten dak lichten en als het regent kleurt een rieten dak donkerder.

Een rieten dak is alleen wel duurder dan het veelgebruikte pannendak. Een rieten dak kost ongeveer twee keer zoveel als het pannendak. De kosten van een rieten dak zijn daarmee een stuk hoger dan de kosten van een pannendak. De voordelen van een pannendak moeten daarom wel opwegen tegen het kostenplaatje van een rieten dak. De kosten van een rieten dak zijn ook afhankelijk van de levensduur en de levensduur van een rieten dak is afhankelijk van de kennis en kunde van de rietdekker tussen de vijfentwintig en de vijftig jaar. Na die tijd moet het dak worden vervangen en wordt pas worden uitgerekend hoeveel het rieten dak duurder is dan een pannendak.

« Sneller een figuur met een Waist trainer
Het belang van akoestische wandbekleding in een theater »

Categorized Under

Carriere en Werk Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts