Zo komt het dat je shisha soms een vieze smaak krijgt

januari 10th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Zo komt het dat je shisha soms een vieze smaak krijgt

Als je regelmatig eens een waterpijp rookt, heb je het misschien als eens voorgekregen. Je bent aan het roken en plots zit er een scherpe en vieze smaak aan de rook. Het is een smaak die je keel irriteert en waarvan je moet hoesten. Op het eerste gezicht zou je denken dat de tabak op is, maar deze rare smaak kan ook een andere oorzaak hebben. Hoe komt het dan nog dat je shisha tabak plots een erg vieze smaak heeft? Dat leggen we hier voor je uit!

Er zijn eigenlijk drie redenen die kunnen maken dat je waterpijp opeens een erg slechte smaak krijgt:

  1. Er zit teveel tabak in de tabakskop. Dit is ineens ook de meest voorkomende oorzaak, dit is dus ook best het eerste dat je controleert. Als er teveel tabak in de tabakskop zit, is het moeilijker om de tabak te verhitten zodat ze gaat smeulen. En als de tabak slecht verhit, dan gaat ze een vieze smaak afgeven.
  2. Je hebt teveel kooltjes gebruikt. Als je teveel kooltjes gebruikt om de tabak te verhitten, kan het zijn dat ze in de plaats daarvan gaat verbranden doordat de kooltjes teveel warmte geven. Verbrande tabak kan dus ook een oorzaak zijn van de vieze smaak.
  3. Je hebt te grote gaatjes gemaakt in de folie over de tabakskop. Daardoor zal er as in de tabakskop kopen die dan gaat mengen met de tabak. Dan gaat de smaak van deze assen ook meekomen.

Let dus goed op deze dingen bij het waterpijp klaarmaken. Als het al te laat is en al aan het roken bent, kan je de volgende oplossingen proberen om de smaak weer weg te krijgen: open de vaas en blaas de vieze rook eruit, blaas goed door de slangen om de rook eruit te krijgen en controleer de folie.

« Botox en fillers feiten
Voordelen van het huren van een auto »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts