Een leren voorwerp verven

januari 31st, 2018Reacties uitgeschakeld voor Een leren voorwerp verven

Met leerverf kan je leren voorwerpen een nieuwe kleur geven. Zo kan je ze in een nieuw jasje steken en ze bijwerken of opknappen. Dat kan met allerlei leren voorwerpen, je kan leren schoenen, leren riemen of zelfs een leren bankstel of leren stoel verven. Hoe je begint met het kiezen van de juiste leerverf overlopen we hier.

Eerst is het belangrijk om de staat van het leer na te kijken van het voorwerp dat je wil behandelen. Is het leer nog goed of zitten er kleine scheurtjes in of andere beschadigingen? Indien het leer beschadigd is, kan het zijn dat je het moet verzorgen voor je het leer kan gaan verven. Als het leer van het voorwerp slechts lichtjes vergeschoten is of wat vlekken vertoont, is het vaak heel makkelijk om het terug in de oorspronkelijke kleur te krijgen met een leerreiniger en leercrème.

Voor je verf uitkiest, moet je ook de leersoort bepalen. De verf die je zal kopen moet geschikt zijn voor de soort leer waarvan het voorwerp vervaardigd is. Het grootste deel van de meubelen heeft tegenwoordig gedekverfd leer, deze zijn dan ook eenvoudig met leerverf te verven. Suède is een voorbeeld van een zachtere leersoort, die kan je niet zomaar verven met eender welke leerverf maar daarvoor gebruik je speciale suede verf.

Een laatste belangrijk punt is natuurlijk de kleur van de leerverf. Als je een voorwerp bij wil verven, test dan eerst enkele staaltjes om te zien of de kleur goed overeen komt. Wil je een voorwerp een nieuwe kleur geven, onthoud dan dat je best enkel voor een donkerdere kleur gaat dan de huidige kleur. Een voorwerp lichter verven gaat moeilijker, er zijn dan meerdere lagen verf nodig waardoor die ook sneller kan wegslijten dan één enkele laag. Ook zal de onderliggende donkerdere kleur sneller gaan doorschijnen.

« De leukste kurk onderzetters
Professionele overheaddeur service in Nederland »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts