Tandvleesontsteking

maart 23rd, 2018Reacties uitgeschakeld voor Tandvleesontsteking

Ontstoken tandvlees is het gevolg van een slechte mondhygiëne. Veel mensen weten niet dat een slechte mondhygiëne grote gevolgen kan hebben voor hun algemene gezondheid. Je mond is een van de meest belangrijke delen van je lichaam en kan impact hebben op je algemene gezondheid als je mondhygiëne niet in orde is. Het is daarom van uitermate belang om je mond goed te verzorgen en een infectie of ontsteking van je tandvlees te voorkomen. Doe je dit niet dan loop je kans op een tandvlees ontsteking of nog ergen een kaakontsteking. Deze beide ontstekingen kunnen tandverlies tot gevolg hebben waardoor een implantaat tand nodig is. In dit artikel lees je hoe je een tandvleesontsteking kan voorkomen.

Een tandvleesontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën die zich ophopen tussen de tanden en het tandvlees. Los tandvlees zorgt ervoor dat bacteriën zich hier makkelijk kunnen nestelen. Het is daarom belangrijk om je tandvlees en tanden goed schoon te houden.
Om ontstoken tandvlees te voorkomen kan je het volgende doen:
–              Tanden poetsen met een antibacteriële tandpasta
–              Tandvlees versterkende tandpasta gebruiken
–              Ga elk jaar naar de tandarts voor een halfjaarlijkse controle
–              Tandvlees ‘masseren’ met een tandenborstel
–              Tanden flossen met een tandrager of flosdraad
–              Tong reinigen met een tongschraper

Daarnaast is het van belang om je tanden op de juiste manier te poetsen. Je moet een goede poetstechniek toepassen en ongeveer 3 minuten tanden poetsen. Heb je moeite om hier aan te komen of dit bij te houden dan kan een geavanceerde elektrische tandenborstel je hierbij helpen. Deze tandenborstels helpen je om het tanden poetsen gemakkelijker en fijner te maken door aan te geven waar je nog moet poetsen, en hoe lang je nog moet poetsen. Dit zorgt ervoor dat je overal goed gepoetst hebt en dat je niets hebt over geslagen. Daarnaast is het belangrijk om niet te hard te poetsen en gebruik te maken van een zachte tandenborstel.

« Sporten is goed voor je
Handgemaakte keukens op maat »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts