Problemen op de werkvloer

april 9th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Problemen op de werkvloer

Het kan zijn dat je je droombaan gevonden hebt, maar dat de sfeer op de werkvloer niet optimaal is. Dit kan bijvoorbeeld komen door een conflict wat gaande is tussen de medewerkers. Zon arbeidsconflict is natuurlijk totaal niet bevorderend voor de werksfeer, maar kan nog veel meer nare gevolgen met zich meebrengen. Zo kan het zo zijn dat het ziekteverzuim drastisch toeneemt. De reden hiervoor is dat betrokkenen vaak niet lekker in hun veel zitten door onzekerheid en stress. Wanneer deze gevoelens voor langere periode aanwezig zijn, kunnen ze uiteindelijk leiden tot een burn-out of zelfs een depressie. Dit wil je natuurlijk voorkomen, en daarom is het extra belangrijk om op tijd in te grijpen bij een arbeidsconflict.

 

Oorzaken van arbeidsconflicten liggen meestal bij de betrokkenheid van werknemers. Er wordt vaak niet genoeg aandacht besteed aan de gesteldheid van werknemers en de manier waarop zij met elkaar omgaan. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, dus om zo’n conflict te vermijden kun je het beste zorgen voor een open bedrijfscultuur. Op deze manier krijgen werknemers het gevoel dat ze ergens over kunnen praten wanneer hen iets dwars zit, en kroppen ze het niet op. Wanneer dat laatste gebeurt, stapelen alle problemen zich alleen maar op en wordt het alleen maar erger.

 

Een van deze preventieve maatregelen die je kunt nemen, is zorgen voor regelmatige feedback. Wanneer je bijvoorbeeld maandelijks een vast moment uitzoekt om elkaar feedback te geven, krijgt iedereen meteen de kans om te vertellen wat hem of haar eventueel dwars zit. Natuurlijk is dit ook een moment om juist iemands positieve punten te benoemen. Feedback geven werkt het beste, wanneer vier mensen feedback op elkaar geven. Zo krijg je meerdere perspectieven te zien en ontwikkel je nieuwe inzichten.

 

Het maakt niet uit waar je bedrijf gevestigd zit wanneer je op zoek bent naar een (bedrijfs) psycholoog. Piekerpoli heeft een vestiging psycholoog Amsterdam maar bijvoorbeeld ook psycholoog Leiden.

« Snel resultaat in de sportschool
Kapper Delft »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts