Voegen schoonmaken

april 20th, 2018Reacties uitgeschakeld voor Voegen schoonmaken

Of het nu vloertegels of wandtegels zijn die vies zijn met vet, zeepresten, schimmel of gewoon vuil, voegen hebben twee dingen nodig: een voegborstel en een geschikte reiniger. Een voegborstel is een kleine, stijve borstelige nylon borstel, verkrijgbaar in kleine en lange formaten. Je kunt een tandenborstel gebruiken, maar de borstelharen zijn te zacht om veel goeds te doen. Wat de reiniger betreft, werken veel formules, dus je kunt verschillende opties uitproberen om de best presterende te vinden. Vandaag bespreken we twee manieren om met bleek voegen badkamer schoon te maken.

 

Chloor bleek

Een traditionele manier om voegen tegels schoon te maken, is het gebruik van bleekmiddel voor huishoudchloor. Voor een toepassing met volledige sterkte dompelt u de borstel eenvoudig in een klein bakje met bleekmiddel, schrobt u de voeg grondig en spoelt u vervolgens met water. Chloorbleekmiddel is sterk en voegborstels hebben de neiging te spatten, dus draag altijd een veiligheidsbril en oude kleding. Open ook de ramen zodat het gebied goed geventileerd is. Bleekmiddel is giftig, geeft schadelijke dampen vrij en kan de kleur van gekleurde voegen in de loop van de tijd veranderen. Chloorbleekmiddel is dus de beste optie als laatste redmiddel voor gelokaliseerde vlekken, maar niet als dagelijks reinigingsproduct.

 

Oxygen bleek

In tegenstelling tot chloor is zuurstofbleek niet giftig, heeft het geen agressieve chemische geur en is het veilig voor het milieu. Ook tast zuurstofbleek gekleurde voegen niet aan. Waterstofperoxide is een vorm van zuurstofbleek; het wordt echter meestal verkocht in verdunde oplossingen, waardoor het een relatief ineffectieve reiniger is. Zuurstofbleekmiddel wordt verkocht in poedervorm die kan worden gemengd met water om een pasta te maken die u rechtstreeks op voegmiddelen aanbrengt. Laat het vijf tot tien minuten zitten en scrub met een voegborstel. Spoel af met water en veeg de vloer schoon met een doek.

« Het bepalen van je vakantiebestemming en hoe je dat het beste kan doen
Werkkeuze »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts