Werkkeuze

april 23rd, 2018Reacties uitgeschakeld voor Werkkeuze

Een baan is iets wat de inrichting van je leven vorm geeft. Of je nu geen baan hebt of juist iedere dag aan je werk denkt, het bepaalt hoe jij je leven hebt ingericht. Wanneer je gaat voor een indrukwekkende carrière, zal je daar veel voor over moeten hebben. Iedere dag naar je werk, maar ook buiten de officiële kantoor uren ben jij met je baan bezig. Andere mensen kiezen er juist voor om meer tijd met hun familie of met hun vrienden door te brengen, zij zetten hun sociale leven boven het bedrag van hun salarisstrook. Andere mensen beginnen juist met fulltime werken en gaan minder werken wanneer ze kinderen krijgen. Met fulltime werken bedoelen we veertig uur per week aan je werk besteden. Dit kan bijvoorbeeld bijgehouden worden door middel van het gebruik van een urenregistratie app. Vaak gaan jonge personen die net afgestudeerd zijn op zoek naar een baan van vijf dagen per week. Zij zijn dan helemaal klaar met studeren en willen graag aan de slag. Ook voor het op doen van ervaring kan het goed zijn om veel te gaan werken. Je leert het bedrijf dan ook een stuk sneller kennen dan wanneer je minder dan vijf dagen per week daar aanwezig bent.

 

Maar niet iedereen wil zo veel tijd op een kantoor door brengen. Sommige mensen kiezen er juist voor om een actieve baan te nemen. Zoals bijvoorbeeld in de horeca werken of door kleuterjuf te worden. Bij dit soort banen beweeg je ook nog een hele hoop. Want de hele dag achter een bureau zitten en naar een computer staren, is niet echt optimaal voor je gezondheid. Daarom hebben veel mensen op kantoren de gewoonte om tijdens de middag pauze even een klein wandelingetje te maken. Zo krijgen ze toch een dagelijks half uurtje beweging mee.

« Voegen schoonmaken
Aap Noot Mies »

Categorized Under

Carriere en Werk

About Marcel

» has written 1685 posts