Wat er zo leuk is aan Spanje

januari 8th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Wat er zo leuk is aan Spanje

Er zijn heel veel leuke vakantielanden in Europa te vinden. Het lijkt steeds gewoner te worden om de hele wereld over te vliegen. Iemand die ik ooit sprak over reizen kon niet begrijpen dat ik zo van reizen hou, maar nog nooit buiten Europa ben geweest. Ik denk zelf dat je echt iets mist als je Europa bij voorbaat al overslaat omdat het ‘gewoon’ en ‘dichtbij’ is, want er zijn heel veel mooie plekken te vinden. Dit artikel is helemaal gewijd aan een populair vakantieland, namelijk Spanje.

Om te beginnen is het lekkere weer natuurlijk geweldig aan Spanje. In Spanje schijnt bijna altijd de zon en het regent er niet vaak. Je kunt lekker alles buiten doen. De reden dat wij in Nederland altijd zo veel binnen zitten is toch wel het weer. Veel mensen vinden dat benauwend en in Spanje is dat niet zo. In Spanje leven de mensen veel meer buiten. Het is heel gebruikelijk om lekker een drankje te gaan drinken in een parkje of een boek te lezen op een bankje.

Ook houden veel mensen van het lekkere eten in Spanje. Typisch in Spanje is tapas eten. Dit zijn allemaal kleine hapjes. Een andere populaire lekkernij uit Spanje is Churros. Dit wordt gemaakt van gefrituurd deeg met suiker, die je in de Nutella doopt.

En dan de siësta. Dit is een pauze, meestal tussen 2 en 4 uur ’s middags, die Spanjaarden nemen. Dit komt door het warme weer. Het is ontstaan toen arbeiders in Spanje zwaar werk moesten doen dat niet goed uit te voeren was op het heetste moment van de dag. Tegenwoordig op veel kantoren hangt gewoon een airconditioner, dus daar wordt niet altijd siësta gehouden. Toch merk je dat de relaxte sfeer er bij Spanjaarden ingebakken zit.

Houd je van Spanje en zou je er wel eens willen wonen? Zoek je huizen te koop in spanje? Op Checkpablo.com zie je allerlei tips voor als je je afvraagt: ‘hoe koop ik een huis in spanje?’.

« Bier aanbieding website
De snelheid van een elektrische fiets »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts