De snelheid van een elektrische fiets

januari 8th, 2019Reacties uitgeschakeld voor De snelheid van een elektrische fiets

De elektrische fiets komt steeds meer in het straatbeeld voor. Mensen halen zonder veel moeite te doen een aardige snelheid op de fiets. Bij Atlas Fietsen zijn er verschillende elektrische fietsen te koop. Daarnaast zijn er ook nog de highspeed fietsen die een nog hogere snelheid kunnen halen dan de standaard elektrische fiets

 

Snel fietsen

Bij een elektrische fiets hoef je minder moeite te doen om een hogere snelheid te bereiken dan bij een normale fiets door het gebruik van een motor. De normale elektrische fietsen bij Atlas Fietsen hebben een begrensde snelheid van 25 km per uur. Daarnaast zijn er ook nog de highspeed elektrische fietsen. Deze fietsen kunnen een snelheid halen van 45 km per uur. Deze fietsen moeten een kentekenplaat en achteruitkijkspiegel hebben. Ook moet je een bromfietsrijbewijs hebben om hierop te mogen rijden en ben je verplicht om een helm te dragen. Niet alle elektrische fietsen zijn hetzelfde. Het verschil tussen de normale elektrische fiets, de elektrische mountainbike en de elektrische racefiets zit hem niet in de snelheid maar in een hogere koppel, uitgedrukt in Newton meter. Hoe hoger dit getal is, hoe krachtiger de fiets kan optrekken. Vooral voor het mountainbiken is dit handig wanneer je bijvoorbeeld een heuvel op moet.

 

Veiligheid

Omdat je met een elektrische fiets makkelijker hogere snelheden haalt dan met een gewone fiets, zijn er belangrijke punten waar je op moet letten voor je gaat fietsen. Het is belangrijk om altijd te controleren of de remmen goed werken. Als je een noodstop moet maken is het belangrijk dat je zo snel mogelijk stil staat. Een goede fietsbel is ook nodig, andere fietsers horen jou misschien niet aankomen en kunnen opeens uitwijken. Met een fietsbel kan je laten weten dat je er aan komt. Bij Atlas fietsen zijn er verschillende fietsbellen te verkrijgen, dus er is er vast wel een die bij jouw fiets past.

« Wat er zo leuk is aan Spanje
Waarom een SEO specialist zo belangrijk is »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts