Op vakantie naar Venezuela

juli 13th, 2019Reacties uitgeschakeld voor Op vakantie naar Venezuela

Op vakantie naar Venezuela? Is dat een vakantieland dan, zal je denken? Dat is het ja. Misschien zegt het land als vakantieland je niet zoveel, maar je hebt vast wel eens gehoord van het eiland Isla Margarita. Dat eiland behoort tot Venezuela en is vanaf vaste land met de veerboor binnen 40 minuten bereikbaar. Uiteraard kun je ook per vliegtuig naar Isla Margarita.

Het eiland is vooral bekend van mooiere tijden, want vroeger was het een vakantieparadijs bij uitstek en gingen vele Nederlanders er heen. Vanaf de vroeger jaren 2000 werd het land steeds wat minder populair en raakte het in verval. Ook werd het er op het eiland niet veiliger op. Gelukkig is het eiland de laatste jaren een comeback aan het maken en gaan steeds meer mensen op vakantie naar het eiland.

Isla Margarita is bekend van de mooie drukke stranden, maar ook zijn er verschillende afgelegen stranden te vinden waar je ongestoord van alles kunt doen. Wie denkt dat het eiland alleen een paradijs is om lui op het strand te liggen en te genieten van de zon heeft het mis. Je kunt er paardrijden, golfen, surfen, kiten, hiken en nog veel meer. Ga er bijvoorbeeld ook eens te snorkelen en ontdek alle geheimen die de zee je te bieden heeft. Je zult versteld staan hoe mooi de flora en fauna van dit Venezuelaanse eiland is.

Ook kun je ervoor kiezen om eens één van de andere eilanden die vlakbij liggen te bezoeken. Deze zijn misschien dan wat minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Doordat ze minder bekend zijn is het er vaak ook rustiger en krijg je hier dingen te zien die je niet zo snel op Isla Margarita zelf ziet. Bezoek bijvoorbeeld Isla de Coche dat 6 km breed en 11 km lang is. Het eiland heeft zo’n 5000 inwoners die voornamelijk leven van de visvangst. Isla de Cubagua is het andere eiland, dat heel smal is en 9 kilometer aan lengte heeft. Er woont bijna niemand, wat dit eiland een unieke ervaring maakt om te bezoeken.

« De juiste animatiestudio kiezen
Waar is Pampers in de aanbieding »

Categorized Under

Reizen en Vakantie

About Marcel

» has written 1685 posts