De juiste animatiestudio kiezen

juli 9th, 2019Reacties uitgeschakeld voor De juiste animatiestudio kiezen

Bij een animatiestudio kan je een uitleganimatie laten maken voor verschillende doeleinden, zowel voor intern bij een bedrijf als extern. Het is wel belangrijk dat je de juiste animatiestudio kiest die bij jouw onderneming past. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van een animatiestudio zodat je er een kiest die bij jouw bedrijf en wensen past.

Portfolio van de animatiestudio

Bij de meeste beroepen waar visuele resultaten worden gehaald, wordt er beoordeeld op basis van het portfolio en dan voornamelijk de laatste opdracht die in dit portfolio staat. Het is slim om meerdere portfolio’s te bekijken van verschillende animatiestudio’s die jouw aandacht hebben getrokken. Bekijk verschillende video’s die ze hebben gemaakt en beoordeel deze op kwaliteit, stijl en luister naar de audio. Door meerdere video’s van een bedrijf te bekijken kan je die animaties met elkaar vergelijken. Bekijk of de kwaliteit van het resultaat en vergelijk of dit is verbeterd of hetzelfde is gebleven.

Kijk ook naar de klanten die een animatiestudio al heeft gehad. Staan hier bedrijven tussen die in dezelfde branche werken, dan kan dit een voordeel zijn omdat er al meer kennis is. Het is ook goed om erop te letten dat de video’s wel uniek aanvoelen en niet dat het knip en plakwerk is geweest van een andere video.

Animatie kosten

De kosten voor het laten maken van een animatie zijn doorgaans niet heel laag. Om een animatie te krijgen van hoge kwaliteit moet er veel tijd worden geïnvesteerd in het maken ervan. Er kunnen ook animatiestudio’s zijn die voor veel lagere prijzen hun diensten aanbieden maar dit gaat vaak ten koste van de werkwijze en processen en daardoor uiteindelijk van de kwaliteit. Als je een animatie gaat laten maken wil je niet natuurlijk niet dat de kwaliteit te laag ligt. Het is dus verstandig om goed te kijken naar de kwaliteit van de animatiestudio en hoe je gevoel erbij is. Een animatie blijft een flinke investering.

« Goedkoop Zwitsal inkopen
Op vakantie naar Venezuela »

Categorized Under

Computers en Internet

About Marcel

» has written 1685 posts