Wat doet een paneelbouwer?

juli 16th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Wat doet een paneelbouwer?

Bent uw benieuwd wat een paneelbouwer doet?

Benieuwd naar wat de werkzaamheden van een paneelbouwer zijn? In de paneelbouw is men voornamelijk bezig met het efficiënt bouwen van besturingskasten en bedieningspanelen op basis van schema’s. Een paneelbouwer zorgt voor de aansluiting en het testen van de panelen op verschillende systemen. Ook het opzetten en bedraden van besturingssystemen en het aansluiten van de systemen in de werkplaats behoord tot de werkzaamheden van een paneelbouwer.

Overige werkzaamheden in de paneelbouw

De overige werkzaamheden in de paneelbouw zouden kunnen zijn:

  • Bedraden en aansluiten van componenten via tekenpakketten;
  • Boren en tappen van gaten
  • Buigen van koper

Opleidingsniveau paneelbouwer

Als paneelbouwer is het handig als uw sowieso een opleiding tot elektromonteur hebt. Een andere technische opleiding zoals bijvoorbeeld mechatronica, automatiseringstechniek of energietechniek zouden ook wenselijk zijn. U moet Enigszins ervaring hebben met het bouwen van kasten en panelen en interesse en kennis hebben in de besturingstechniek.

Paneelbouwers werken vaak bij organisaties als elektrotechnische bedrijven in de profit sector. Een paneelbouwer moet over de volgende competenties beschikken:

  • Flexibiliteit
  • Accuratesse
  • Leervermogen
  • Inzicht in omgeving

Omschrijving van een paneelbouwer

Als paneelbouwer bent u perfectionistisch, nauwkeurig en ga je accuraat te werk. Iedereen weet namelijk dat het kleinste foutje grote gevolgen kan hebben. Een hoop mensen zijn afhankelijk van uw werk, daarom moet u perfectionistisch zijn. En altijd zeer nauwkeurig te werk gaan. Wilt u nog meer weten over een paneelbouwer of wilt u er één inhuren? Neemt u dan eens een kijkje in de paneelbouw!

« Wil je eens een sapvastenkuur proberen?
Collectie kroonluchters »

Categorized Under

Carriere en Werk Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts