Wil je eens een sapvastenkuur proberen?

juli 16th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Wil je eens een sapvastenkuur proberen?

Een sapvastenkuur, een manier om je lichaam ook eens volledig van binnen te verzorgen en schoon te maken. Detox is hiervoor een goede manier. Hierbij schoon je het lichaam op met bijvoorbeeld sapvasten. Tijdens zo’n kuur is het wel van belang dat je goed op je lichaam let want je lichaam moet natuurlijk wennen aan dit nieuwe voedingspatroon.

Ten eerste moet je tijdens het sapvasten vooral goed op je spijsvertering letten omdat je door te veel en te snel eten je spijsvertering overbelast raken. Ook kan die overbelast raken door sterk kunstmatig bewerkte voeding. Wanneer je spijsvertering overbelast raakt, hopen afvalstoffen zich op in je darmen en kan dit zorgen voor klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, verstopping of buikpijn. Door een sapvastenkuur voel je je naderhand veel energieker en voelt het alsof u alles aan kunt.

Wat zijn de voordelen van sapvasten:

–          Afbreken van vet gebeurd veel geleidelijker doordat de sappen van vruchten en groenten vol met mineralen en vitaminen zitten. Daarnaast zijn de koolhydraten die hierin zitten licht verteerbaar

–          Minder sprake van winderigheid en luchtopkomingen

–          Alle vruchten mogen tijdens een sapvastenkuur gedronken worden

–          Vruchten mogen zowel gekocht worden als zelf geperst. Wel is het zo dat vers geperste vruchten de beste optie zijn omdat deze het hoogste vitaminegehalte bevatten indien het gelijk opgedronken wordt.

Wat eet je tijdens zo’n kuur?

Tijdens het sapvasten eet je niets, maar drink je alleen groente en fruitsappen, kruidenthee en water. Op deze manier worden je darmen schoongespoeld. Doordat je niet eet, kunnen oudere voedingsresten en afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Wil je ook je  lichaam van binnen reinigen? Een sapvastenkuur is een lekkere en gezonde manier!

« Loopbaancoaching, op zoek naar je nieuwe job
Wat doet een paneelbouwer? »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts