Autosloperijen in Nederland

juli 18th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Autosloperijen in Nederland

Tegenwoordig worden auto’s net als de mens steeds ouder. De auto’s zijn van een steeds betere kwaliteit en daardoor gaan ze ook beduidend langer mee. Het is dus ook zo dat steeds minder auto’s naar de autosloperij worden gebracht. Ook gaan meer auto’s naar andere (vaak arme) landen. Natuurlijk wil niet iedereen in een oude auto rondrijden, dus zal de auto vroeg of laat naar de autosloperij worden gebracht.

Als het gesloopte auto’s gaat, wordt de Porsche in verhouding het minst vaak naar de sloop gebracht. In 2012 werden er slechts 90 auto’s van het merk Porsche naar de sloop gebracht. De gemiddelde leeftijd van deze auto’s was 23,8 jaar. Jaguar was met 149 gesloopte auto’s een goede nummer twee. Als het om leeftijd van de gesloopte auto’s gaat staat Porsche ook bovenaan. Jaguar is ook hier tweede. Mercedes-Benz volgt met 20,2 jaar, Honda met 19 jaar, Nissan met 18,9 jaar, BMW 18,7 jaar, Audi met 18,4 jaar, Subaru en Volvo met 18,3 en Volkswagen complementeert de top tien met 18,1 jaar.

De meeste autosloperijen staan overigens als betrouwbaar bekend, maar niet iedere autosloop is even betrouwbaar. In Vlaardingen was een autosloperij waar een voorraad gestolen auto onderdelen werd aangetroffen. Het ging hierbij om 36 voertuigen, 43 auto onderdelen en in totaal motorblokken van 85 auto’s. De gemeente kwam er achter na een controle bij de autosloperij.

Nadat de gemeente bepaalde controles had uitgevoerd werd ook de belastingdienst, alsook de milieudienst en de douane er bij betrokken. Men had destijds al het vermoeden dat het om gestolen goederen ging. Als je auto gestolen is, kan het dus ook handig zijn om eens bij een autosloperij te kijken om te zien of je auto daar toevallig aantreft.

« De voordelen van een autosloperij
Hoe strijk ik mijn overhemd? »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts