Leren motorrijden?

augustus 8th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Leren motorrijden?

Motorrijden, een gevoel van vrijheid en kunnen gaan en staan waar je wilt. Daarnaast geeft een motor u ook een flinke snelheid. Met een motor voelt u toch net wat meer de buitenlucht als met een auto. Het geeft u het gevoel dat u echt buiten bent. Er op uit trekken met een motor naar leuke steden of prachtige plaatsen met vriend(en) of uw partner, een motor maakt uw ritje een bijzondere uitdaging.

Motorrijden is populair bij jong en uit. Echter bent u als motorrijder wel erg kwetsbaar. Wilt u graag leren motorrijden? Er gelden in Europa strenge wetgevingregels voor het motorrijbewijs om de veiligheid te bevorderen. Om het motorrijbewijs te halen moet je slagen voor het theorie-examen en de praktijkexamens: Voertuigbeheersing (AVB) en Verkeersdeelneming (AVD).

Wat heeft u nodig?

Wanneer u al een autorijbewijs heeft, mag u meteen met de praktijklessen voor de motor beginnen. Rijdt u nog geen auto? Dan moet u eerst het theoriecertificaat A halen. Buiten de bewijzen die u heeft speelt uw leeftijd ook mee op welke motor u praktijkexamen mag doen. Indien u nog geen 21 jaar bent, moet u rijexamen doen op een lichte motorfiets. Zo’n motor heeft een vermogen van maximaal 25 kilowatt en niet meer dan 0,16 kilowatt per kilo lege massa. Na twee jaar na afgifte mag u ook een zware motor besturen. U hoeft hiervoor dan geen examen meer te doen. Bent u 21 jaar of ouder? Dan mag u zelf kiezen of u een lichte of zware motor wilt besturen. Wanneer u kiest voor een zware motor, krijgt u een rijbewijs waarmee u ook meteen een zware motor mag besturen. Kiest u voor een lichte motor, dan mag u de komende twee jaar ook alleen maar een lichte motor besturen.

Gaat u er ook graag op uit en wilt u dit graag doen op de motor? Rijschool Utrecht en Rijschool Amersfoort leert u graag de kneepjes van het motorrijden op een veilige professionele manier zodat u er zeker van kunt zijn dat u veilig met uw motor kunt deelnemen aan het verkeer.

« Tapasrecepten veroveren de wereld
Diverse aircosystemen »

Categorized Under

Carriere en Werk Overig

About Marcel

» has written 1685 posts