dagwaarde auto en inruilwaarde auto

augustus 12th, 2013Reacties uitgeschakeld voor dagwaarde auto en inruilwaarde auto

Als je een auto in gaat ruilen heb je altijd de vraag wat de auto nu nog waard is.

Ga je zoeken dan zie je vaak de kreet inruilwaarde auto. Dagwaarde auto is een andere term die vaak gebruikt wordt. Wat is nu het verschil tussen inruilwaarde auto en dagwaarde auto.

dagwaarde auto
De dagwaarde van een auto is een algemene gemiddelde waarde van een bepaald merk auto van hetzelfde bouwjaar. Hier word gerekend met een gemiddelde kilometerstand, kwaliteit van de auto en populariteit van het merk en model. Dit zijn algemene waardes die vooral belangrijk zijn voor de bepaling bij de verzekering voor de hoogte van een premie en bij schade te kunnen bepalen of een auto (economisch) total loss wordt verklaard. Hierbij hoeft de auto niet geheel kapot te zijn maar zijn de kosten voor reparatie hoger dan de dagwaarde van de auto. Dit is ook een goede leidraad voor de inruilwaarde auto. Dagwaarde auto is alleen niet altijd hetzelfde als de inruilwaarde.

Inruilwaarde auto
Bij de inruilwaarde van een auto is echter veel meer van belang dan de gemiddelde waardes die de dagwaarde van een auto bepalen. Als je een auto gaat inruilen waardeert de garage je auto op veel verschillende die allemaal een positieve of negatieve invloed kunnen hebben op die waarde. Als een auto veel meer kilometers heeft gereden dan gebruikelijk kan dit bijvoorbeeld een negatief effect hebben op de inruilwaarde, ook een slecht onderhoud waardoor bijvoorbeeld roest is ontstaan of schade kan een prijs negatief beïnvloeden. Aanpassingen aan de auto zoals een trekhaak, sportvelgen of een luxe interieur evenals een beter onderhoud als gebruikelijk kunnen juist de prijs positief beïnvloeden. Ook de aanschaf waarde van de nieuwe auto kan uiteindelijk de inruilwaarde van de auto beïnvloeden.

De dagwaarde van een auto is dus een gemiddelde geschatte waarde van een auto terwijl de inruilwaarde wordt bepaald op de dagwaarde en de staat en eventuele extra’s van de auto.

« Hoe raak ik mijn auto kwijt?
Vermogensbeheer vergelijken via OranjeVM »

Categorized Under

Overig

About Marcel

» has written 1685 posts