Onze nieuwe hout-cv-kachel

augustus 26th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Onze nieuwe hout-cv-kachel

Een houtkachel en cv in één? Tegenwoordig is het geen probleem meer ondervond ik.
In de wintermaanden stoken wij altijd in een houtkachel. De directe warmte van een houtkachel is heerlijk. “Op een een dierenvelletje voor de kachel” het klinkt cliché maar het is heerlijk. Tijdens de bouw van ons nieuwe huis ging ik opzoek naar een nieuwe houtkachel. Na een heleboel verschillende soorten te hebben gezien kwam ik het volgende soort kachel tegen. Een houtkachel en cv in één, tijdens het gebruik van deze kachel wordt de rest van het huis ook verwarmt.

De houtkachel wordt dan gekoppeld aan het centrale verwarmingssysteem van het hele huis. Het moet allemaal wel professioneel geïnstalleerd worden aangezien je toch met vuur, water en hitte krijgt te maken. Voor ons was het een logische keuze om voor een hout-cv-kachel te kiezen omdat we in de wintermaanden altijd gebruik maken van de kachel. In plaats van alleen de woonkamer wordt nu het hele huis verwarmt. Brand de kachel niet dan maken we gebruik van onze normale CV-ketel. We hebben er nu één winter gebruik van gemaakt en ik kan niet anders zeggen dat we heel enthousiast zijn. Ons bespaarde het een hoop geld aangezien we ons brandhout van eigen grond kunnen halen. Eigenlijk kunnen we met onze hout-cv-kachel volledig zelfvoorzienend zijn in onze warmte.

« Goedkope Parfum…Prima Parfum!
Lintworm als dieet? »

Categorized Under

Huis, Tuin en Keuken

About Marcel

» has written 1685 posts