Lintworm als dieet?

augustus 26th, 2013Reacties uitgeschakeld voor Lintworm als dieet?

Een vrouw uit de Amerikaanse staat Iowa heeft gekozen voor een zeer opmerkelijke manier van afvallen. Om overtollige kilootjes te verliezen, slikte ze een pilletje met lintworm in. De pillen worden te koop aangeboden op internet en dat leidt tot grote bezorgdheid bij medici.

De lintworm deed ‘zijn werk’ zo goed dat de Amerikaanse besloot haar huisarts in te lichten over deze nieuwe manier van afvallen. Haar arts schakelde daarop de hulp in van een specialist. De specialist waarschuwde de dame voor de gevaren die deze opvallende manier van diëten met zich meebrengt: ‘Lintwormen inslikken is bijzonder riskant en kan verschillende ongewenste neveneffecten opwekken, waaronder de dood’, aldus Patricia Quinlisk van het Iowa Public Health Department. ‘Wie gewicht wil verliezen, kan beter een beroep doen op reeds bewezen methodes, zoals minder calorieën eten en meer bewegen.’

Lintworm bestellen

De Amerikaanse is niet de enige die hoopt via parasieten sneller kilo’s te verliezen. De pilletjes worden te koop aangeboden via het internet. Zodra de tabletten zijn ingenomen, ontwikkelen er zich lintwormen in het lichaam van de ‘patiënt’. Deze zouden hun hongerige maagjes vullen met een groot deel van het voedsel dat ze aantreffen. Technisch gezien is het inderdaad mogelijk om op die manier gewicht te verliezen, maar de bijwerkingen zijn extreem: van infecties en spierschade tot de dood.

Bron: AD

Wat werk wel?

Gezonde voeding en veel bewegen werkt goed. Minder eten of producten met minder calorien zijn ook essentieel als je wilt afvallen. Kijk op de website van Albert Heyn, Dieetwebshop en Voordeelmuis voor suikervrije en calorie-arme producten (die in de aanbieding zijn) en begin vandaag nog met afvallen!

« Onze nieuwe hout-cv-kachel
Ontspannen in een kuuroord »

Categorized Under

Gezondheid en Voeding Maatschappij

Post tags

About Marcel

» has written 1685 posts